• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upitan nastup RK Borac u EHF kupu!

Autor mondo.ba

RK Borac m:tel saopštio da je zbog poteškoća sa finansijama upitno učešće crveno-plavih u EHF kupu.

 Upitan nastup RK Borac u EHF kupu! Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borca m:tel završili su pripreme za novu sezonu u kojoj će pored domaćih takmičenja učestvovati i u EHF kupu.

Duelom protiv Olimpijakosa u okviru prvog kola EHF kupa u subotu 31. avgusta u Atini crveno-plavi bi trebali otvoriti sezonu, međutim, samo šest dana prije tog meča iz RK Borac m:tel saopštili su da je upitno učešće u ovom evropskom takmičenju.

Saopštenje RK Borac m:tel prenosimo u cjelosti:

“Iako je RK Borac m:tel dobio podršku svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i domaćih kompanija na putu ostvarenja još boljih rezultata u narednoj sezoni, zbog kašenjenja u realizaciji pojedinih sponzorskih ugovora, doveden je u pitanje nastup našeg kluba u prvom kolu Kupa EHF, u okviru kojeg narednog vikenda gostujemo višestrukom šampionu Grčke, Olimpijakosu.

Podsjećamo da se svakodnevno borimo sa naslijeđenim dugovima, koji i dalje opterećuju poslovanje našeg kluba, odnosno direktno utiču na servisiranje prispjelih obaveza. Kao ilustraciju ove situacije naglašavamo da smo samo u prethodnih nekoliko dana u potpunosti očistili dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koji je do prije nekoliko sezona, kada je ova Uprava došla na čelo RK Borac m:tel, iznosio oko 140.000 KM. To nas zasigurno svrstava u rijetke sportske kolektive u BiH koji više nemaju dugovanja po ovom osnovu.

Ovo je samo jedan od primjera savjesnog odnosa prema obavezama iz nekog ranijeg perioda, od kojih ova uprava ne bježi, a koje u značajnoj mjeri utiču na redovno poslovanje i servisiranje obaveza Kluba.

S obzirom da nastupom u Kupu EHF, drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, RK Borac m:tel ove sezone predstavlja Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku i Banjaluku, primorani smo da apelujemo na sve nadležne institucije svih nivoa vlasti da nas finansijski podrže u što kraćem roku kako ne bismo morali odustati od ovog takmičenja i dugoročno nanijeti veliku štetu i našem klubu, ali i rukometu uopšte.

Imajući u vidu dosadašnji odnos, prvenstveno srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića, ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonje Davidović, gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, kao i mnogih drugih nosilaca visokih funkcija, vjerujemo da će prepoznati važnost situacije u kojoj se trenutno nalazi RK Borac m:tel i pomoći nam da na najbolji način predstavimo i naš klub, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH”, saopšteno je iz RK Borac.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zali Bože...

Bitno da je ujko dao sestricu, a ko nema nek crkne

BanjOlucanin

Molimo da pomognete organizaciju revije donatorskih veceri kako bi nagurali budzet RK Borac na milion i da konacno zaigra u kupu Ade Gegaja. Takodje svim sportskim kolektivima zabraniti sufinansiranje....RK I FK su dva jedina kolektiva koja treba da zive, ostalo i nisu sportovi. Oprosti Covickovicu....

MILOS

SAMO KUKATE NON STOP DOKLE VISE NEMATE PARE NI ZA DOMACU LIGU A HOCETE U EVROPSKU LIGU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC