• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugal pokazao moć na "Marakani"

Autor mondo.rs

Mandat novog selektora Tumbakovića počao je porazom od Portugala, koji je gotovo rutinski slavio u Beogradu. Postigli su laka četiri gola, a blijed nastup "orlova" donekle su popravila dva gola u mrežu rivala. Težim putem na EURO!

Srbija će teško na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacionu grupu "B"!

Portugal je ove večeri pred 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" gotovo rutinski savladao Srbiju i ostavio "orlove" na četiri boda iz četiri utakmice, što znači da je sljedeća utakmica protiv Luksemburga (10. septembar) za "biti ili ne biti".

Čak i ukoliko Srbija slavi na tom gostovanju, pa čak i u svim mečevima do kraja, teško će do druge pozicije koja vodi direktno na EURO, ali joj ostaje baraž zbog Lige nacija.

Daleko od toga da se Srbija potpuno obrukala protiv Portugala na debiju Ljubiše Tumbakovića, međutim pokazala je mnogo boljki u odbrani, golove je primala kao od šale, dok su dva pogotka u mreži Ruija Patrisija, preko Nikole Milenkovića i Aleksandra Mitrovića, tek malo popravila utisak.

SRBIJA - PORTUGAL 2:4 (0:1)

"Orlovi" mogu mnogo bolje od ovoga, sigurni smo u to...

Nije bilo velikih iznenađenja u sastavu koji je na debiju izveo Ljubiša Tumbaković - vratili su se "otpisani" Nastasić i Milivojević, po bokovima su zaigrali Kostić i Lazović, dok je jedna od neočekivanih "prepravki" bilo stavljanje Maksimovića na mjesto desnog beka, koje je do sada bilo rezervisano za Rukavinu.

Srbija je sasvim solidno zaustavila bokove Portugala, "otvorila" ih kod sebe, pa smo najčešće gledali prodore Kostića i Lazovića, ali njihove "povratne" lopte nisu bile sjajne.

Mitrović nijednom nije uspio da dođe do lopte pored štopera Portugala, pa su domaći najbolju priliku propustili preko Kolarova koji je sačekao odbitak, međutim njegov udarac otišao je pored gola veoma sigurnog čuvara mreže Ruija Patrisija.

Njegov kolega Marko Dmitrović nije bio toliko siguran pošto je u 43. minutu, na ubačenu loptu sa boka, došlo do sudara s Nikolom Milenkovićem i... Portugalci su poveli.

Vilijam Karvaljo se "ušunjao" i smjestio loptu u mrežu, faula nije bilo.

Nažalost, drugo poluvrijeme nije počelo podizanjem igre srpskog tima, zapravo se Kristijano Ronaldo namjerio na gol, možda i isprovociran povicima navijača "Mesi, Mesi", pa je za samo pet minuta dva puta ispalio dva "projektila" koja su prošla pored gola Dmitrovića.

Kada nije on, pogodio je Gonzalo Gedeš. Krilni igrač Valensije je prošao kroz domaću odbranu kao da je nije ni bilo u 58. minutu i iskosa sa lijeve strane je pogodio mrežu!

Probao je Tumbaković da osvježi vezni red uvođenjem Ljajića, ali je atmosfera na stadionu na kome je bilo 39.839 gledalaca postajala sve sablasnija, svakako najviše zbog loše igre srpske reprezentacije, koja je u jednom trenutku čak zaslužila i zvižduke.

I baš nakon njih - gol za Srbiju, poslije kornera Tadića, pa fenomenalnog skoka Milenkovića, koji je prethodno "otresao" Danila i učio meč zanimljivim u 68. minutu.

Prepoznala su i navijači momenat, dali "vjetar u leđa", šutirao je više puta Ljajić, ali taman kada smo se ponadali Ronaldo je "riješio" kontru u 80. minutu poslije čega je publika krenula da izlazi sa stadiona, da bi oni koji su ostali vidjeli golčinu Mitrovića samo četiri minuta kasnije.

Ipak, ako je neko pomislio da Srbija može do boda, Portugalci su postigli još jedan gol preko Bernarda Silve iskoristivši očajnu odbranu srpske reprezentacije.

SRBIJA: Dmitrović - Maksimović, Milenković, Nastasić, Kolarov - Matić, Milivojević (od 87. Jović), Lazović (od 58. Ljajić), Tadić, Kostić (od 83. Katai) - Mitrović.

PORTUGAL: Patrisio - Semedo (od 58. Kanselo), Fonte, Dijaš, Gereiro - Danilo, Karvaljo, Fernandeš (od 85. Mutinjo) - Gedeš (od 70. Feliks), Silva, Ronaldo.

Meč je sudio Džunejt Čakir iz Turske.

GRUPA "B"

Litvanija - Ukrajina 0:3 (0:2)
/Zinčenko 7, Marlos 27, Malinovski 62/

Srbija - Portugal 2:4 (1:1)
/Milenković 68, Mitrović 85 - Karvaljo 42, Gedeš 58, Ronaldo 80, Silva 86/

TABELA: Ukrajina (+1) 13, Portugal (-1) 5, Luksemburg 4, Srbija 4, Litvanija 1.

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE:

22.40 KRAJ! SRBIJA JE IZGUBILA 4:2!

22.36 - Pet minuta nadoknade... (90')

22.32 - GOL! SILVA! 2:4! (85')

Nevjerovatno, nestala je odbrana Srbije i kažnjeni su "olrovi" očas posla. Sada je siguran egzekutor bio Bernardo Silva dok su srpski defanzivci posmatrali...

22.30 - GOOOOOOL! MITROVIĆ! 2:3! (83')

Strašan udarac Aleksandra Mitrovića, kao iz bijesa, na prvoj šansi za njega na utakmici. Odmah ulazi Mutinjo umjesto Fernandeša, a uskoro će i Jović.

22.27 - GOL! RONALDO! 1:3! (81')

Sjajan pas Silve za Ronalda iza leđa odbrane koji CR7 pretvara u gol. Bio je ofsajd, ali nema VAR tehnologije... Prazni se stadion poslije pogotka Portugalaca. Probao je Ljajić dva puta poslije toga, ali nema drugog gola za Srbiju.

Izvor: MN PRESS

22.17  - Pada Kolarov, penala nema... Čakir kaže čisto! (72')

22.15 - Ljajić! (69')

Povučen energijom sa tribina odlučio je da proba svoj dalekopoznati šut, ali snašao se Rui Patrisio i prebacio loptu preko prečke. Žoao Feliks na terenu, mijenja Gonzala Gedeša.

22.14  - GOOOOOL! MILENKOVIĆ! 1:2! (67')

Srbija se, nadamo se, vraća u utakmicu!

Sjajan je to bio korner Dušana Tadića sa lijeve strane, pa još bolji skok Nikole Milenkovića koji je "otresao" Danila Pereiru i postigao odličan gol glavom. Bude se Srbija, i navijači su živnuli!

22.09 - Teška povreda Semeda (65')

Zvanično: 39.839 gledalaca

U bolničkim kolima je napustio teren poslije starta Kolarova, koji je za to dobio žuti karton, a Santoš je na teren umjesto povrijeđenog Semeda poslao Kansela.

22.05 - GOL! PORTUGAL, OPET! 2:0! GEDEŠ! (58')

Nije dobro, pa nije dobro...

Srbija je definitivno bila izuzetno loša u ovom dijelu utakmice i primila je gol poslije majstorije Gonzala Gedeša koji je prošao kroz srpsku odbranu, kao da je i nije bilo... Driblingom je izborio poziciju za šut i sa 13 metara iskosa sa lijeve strane matirao Dmitrovića.

Šteta, baš šteta!

22.01 - Nevjerovatno! (56')

Mitrović u velikoj svađi sa sudijom Čakirom, mogli smo sa usana da pročitamo sočne psovke, pošto je blagi kontakt sa Gereirom okarakterisao kao prekršaj srpskog napadača. Definitivno je Turčin malo naklonjeniji Portugalcima...

21.56 - Luka! (50')

Povratnik u "orlove" Luka Milivojević je oprobao šut sa 20 metara i bio je blizu koliko i Ronaldo maločas, ali sudija Džunejt Čakir je možda mogao i da prekine igru zbog faul nad Aleksandrom Mitrovićem prije toga.

21.53 - Ronaldo! (47')

U svom karakterističnom stilu je sa lijevog boka ušao u sredinu, brzinom munje "ispalio" udarac ka golu Dmitrovića, ali srećom ovo ide pored... Bilo je jako blizu!

20.49 - Počelo je drugo poluvrijeme, nema izmjena.

21.32 - Kraj prvog poluvremena.

Stvarno Srbiaj ima za čim da žali... Domaćin je igrao zaista solidno i zbog neiskustva, malo i nesreće, gubi na pauzi. Može li u nastavku da se "podigne" i dođe makar do boda? 

21.30 - GOL! PORTUGAL VODI 1:0! KARVALJO! (41')

Iako je Srbija bila bolja do sada, ipak je primila gol...

I to kako.

Na upućen centaršut sa desnog boka krenuli su Maksimović i Dmitrović, golman Srbije je pao na travu, nije bilo faula Karvalja, pa se fudbaler Betisa potom samo prišunjao "ničijoj" lopti i poslao ju u mrežu. Baš šteta...

21.26 - Novi karton! (38')

Strašan potez Lazovića koji je "petom" prošao Dijaša, ali ga igrač Benfike ruši i dobija žuti karton zbog toga. Po 1:1 je u kartonima.

21.25 - Kolarov! (37')

Sve su domaći bliži golu, ali ga nema... Ponovo je prošao Lazović, poslije majstorije Tadića, povratnu loptu je preskočio Mitrović, stigla je do Kolarova... I ništa! Udarac kapitena je prošao malo pored stative Patrisija. Šteta!

21.23 - Mitar! (36')

Ponovo je Srbija napravila višak po boku, sada desnom, Lazović je dobio loptu u idealnom momentu, ali je nije proslijedio dalje u istom maniru. Mitrović je bio u ofsajdu i propala je velika šansa za Srbiju, potencijalno najbolja do sada.

21.15 - Dobro je! (29')

Dva puta zaredom Portugalci su probili po desnoj strani i pronalazili Ronalda, ali prvi put mu je Milenković ušao u blok, dok je drugi put dosuđen ofsajd. Odbranili su se "orlovi"!

21.14 - Kostić! (27')

Uf, ovo je baš bilo blizu... Probio je srpski krilni fudbaler po lijevoj strani, uputio loptu ka golu Patrisija, gledao je golman Vulverhemptona kako da se odbrani od nje, a srećom po njega otišla je malo van okvira.

21.11 - Pada Ronaldo! (25')

Nema ništa od toga... Bio je između dvojice igrača Srbije, pao je na prvi dodir, ali sudija Čakir odmah je pokazao da se akcija nastavi.

21.07 Tu su i Česi!

Najvjerovatnije su oni koji su pošli na meč protiv "Kosova" u Prištini.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

21.05 Ori se Srbija, Srbija!

Podiže se i publika na stadionu.

20.57 - Ronaldo! (11')

Odmah u opasnoj šansi najbolji fudbaler Portugala, ali ušli su mu srpski defanzivci na vrijeme u blok. Zanimljivo, publika na stadionu kada Ronaldo ima loptu skandira "Mesi, Mesi". Nije to prvi put da mu se dešava!

20.56 - Odmah žuti! (10')

Čakir je odmah izvadio žuti karton za Nikolu Maksimovića... Ima kredita Kristijano Ronaldo kod sudija, očekivano je kažnjen.

20.50 - Tadić (3')

Počeli su domaći dobro, ali nema gola... Srbija je probila po lijevom boku preko Kostića, loptu je glavom spustio Mitrović, zahvatio ju je Tadić, ali bio je na dobroj strani Rui Patrisio i uhvatio ju je bez većih problema.

20.46 Meč je počeo!

Hajmo Srbijo, do dobrog rezultata protiv Portugala... Srpski igrači su u crvenim dresovima, a Portugalci u bijelim.

20.45 P.S. Da li ste vidjeli koji veliki trener gleda meč?

Rezervisana mu je stolica na "Marakani".Pogledajte ovdje!

20.43 Igrači izlaze na teren

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

19.49 Zanimljivo!

Srbija nije izgubila na domaćem terenu u posljednjih devet utakmica, dok Portugal nije izgubio posljednjih deset zvaničnih mečeva. Remi?

19.42 Kiša u Beogradu

Ovako je trenutno pred "Marakanom". Kiša u Beogradu počela je oko 19 časova...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

19.25 Poznati su sastavi!

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Maksimović, Nastasić, Kolarov - Matić, Milivojević, Lazović, Tadić, Kostić - Mitrović.

PORTUGAL: Patrisio - Semedo, Fonte, Dijaš, Gereiro - Danilo, Karvaljo, Fernandeš - Gedeš, Silva i Ronaldo.

Odmah je primjetno da u Portugalu nema Žoao Feliksa, dok će Milenković na ovom meču za Srbiju igrati na mjestu desnog beka, dok su štoperi povratnici - Maksimović i Nastasić. Tu su naravno Matić i Milivojević na sredini terena...

19.15 Litvanija i Ukrajina?

U istoj grupi se ranije igra utakmica između Litvanije i Ukrajine, a gosti su na putu da pobjede. Na poluvremenu vode 2:0 protiv najlošije grupe u grupi golovima Zinčenka i Marlosa. Ako trijumfuju otići će na ogromnih 13 bodova iz pet utakmica.

19.10 Sjećate li se prvog meča?

Srbija i Portugal su u ovim kvalifikacijama već odigrali meč, a rezultat je bio 1:1. Na toj utakmici blistao je Dušan Tadić, kao i srpski golman Marko Dmitrović, koji nas je u više situacija spasao još nekog primljenog gola. Prisjetite se tog meča!

19.00 Anketa!

Glasajte i u našoj anketi.

Anketa

Koji ishod meča Srbija - Portugal očekujete?

  • Srbija pobjeđuje

    48.57% (17)

  • Biće neriješeno

    20% (7)

  • Portugal pobjeđuje

    31.43% (11)

Koji ishod meča Srbija - Portugal očekujete?

Rezultati

18.18 Neka bude tako!

NAJAVA UTAKMICE:

Vrijeme je za pobjedu!

Fudbalska reprezentacija Srbije u dosadašnjem toku kvalifikacija za EURO 2020 nije ostavila dobar utisak, prije svega zbog užasnog poraza od Ukrajine (0:5), međutim sve to moglo bi da se promijeni u slučaju dobrog rezultata protiv Portugalaca.

Već večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Prvak Evrope i Lige nacija do sada je osvojio tek dva boda, od toga jedan protiv "orlova", u ukupno dvije odigrane utakmice, dok je Srbija na četiri iz četiri.

Ne treba podsjećati koliko bi bilo važno da na početku mandata Ljubiše Tumbakovića kao selektora "orlova" dođe do poboljšanja atmosfere koja vlada oko reprezentacije, a preduslov za to već je ispunjen "vraćanjem" Luke Milivojevića, Matije Nastasiće, Nikole Maksimovića...

Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović - ilustracija

Vidjećemo da li će oni i početi meč protiv Portugalaca koji su u Beograd došli u gotovo najjačem sastavu, samo bez Pepea, pa su tu glavne "udarne igle" Ronaldo, Feliks i Silva.

Tumbaković drži tremu pod kontrolom

MONDO će utakmicu pratiti sa lica mjesta, tako da vas očekuju fotografije, snimci, izjave i još mnogo toga sa "Marakane".

MONDO vam je pripremio veliku analizu igre Portugalaca, dok se nadamo da ćemo poslije večerašnje utakmice, kao i one podjednako važne u Luksemburgu (10. septembar), moći da kažemo da ima napretka u igri "orlova".

Dobra vijest je da ih večeras očekuje pun stadion, pošto su sve odštampane ulaznice rasprodate, dok su čak u promet stavljene i dodatne!

GRUPA "B"

Litvanija - Ukrajina (18.00)
Srbija - Portugal (20.45)

TABELA: Ukrajina 10, Luksemburg 4, Srbija (-1) 4, Portugal (-2) 2, Litvanija (-1) 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC