• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković drži tremu pod kontrolom

Autor mondo.rs

Selektor Srbije, takođe, kaže da ima jasnu sliku tima koji će poslati na teren od prvog minuta u subotu.

 Srbija Portugal Ljubiša Tumbaković drži tremu pod kontrolom Izvor: MN PRESS

U teškoj situaciji nalazi se fudbalska reprezentacija Srbije. "Orlovima" je predstojeća utakmica od ogromne važnosti, a igraju je protiv aktuelnog evropskog prvaka - Portugala (subota, 20.45, stadion Rajko Mitić).

I to, sa novim selektorom na klupi - Ljubišom Tumbakovićem.

Pogled na tabelu kaže da je našoj reprezentaciji pobeda izuzetno bitna da bi zadržala šanse za jedno od prva dva mesta, koja vode direktno na Evropsko prvenstvo i tako izbegla dodatan baraž obezbeđen ranije kroz Ligu nacija.

TABELA: Ukrajina (4 utakmice) 10 bodova, Luksemburg (4) 4. Srbija (3) 4, Portugal (2) 2, Litvanija (3) 1.

Uoči svog debija na klupi Srbije, doskorašnji "kormilar" crnogorske reprezentacije kaže da ima tremu, ali da je ona uobičajena i pod kontrolom.

"Imam tremu, naravno, uvek sam je imao, ali ona je pod kontrolom. Ne postoji čovek koji se bavi ovim poslom da nema tremu", rekao je Tumbaković novinarima u sportskom centru FSS u Staroj pazovi.

Izvor: MN PRESS

"Vrlo temeljno smo radili na tome šta je bilo dobro i šta je bilo loše u prethodnom periodu dok nisam bio selektor. Radili smo na igri Portugala, kako reaguju u različitim delovima utakmice. Na osnovu toga treba da napravimo naš model igre, da je podignemo na najviši mogući nivo. To je ekipa koja je u poslednjih 15 utakmica jednu izgubila i to protiv Urugvaja na Svetskom prvenstvu. Poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Sjajna, takmičarska ekipa sa toliko dobrih igrača, u svim linijama tima. Moramo da držimo koncentraciju od prvog do poslednjeg minuta ako želimo rezultat", istakao je selektor "orlova".

Na pitanje o tome da li ima dilemu za koju će se startnu postavu opredeliti i u kojoj formaciji, Tumbaković je odgovorio odrično, ali i dodao da je mnogo razmišljao o tome.

"Ovde ne sme da se pogreši, jer imamo samo još pet utakmica do kraja. Nema prostora mnogo za popravljanje grešaka", naglasio je i nadovezao se:

"Imao sam dilemu, napravio sam je sebi još pre dva i po meseca kada sam došao na ovu poziciju i pravio svoje prioritete kako da radim. Iskristalisalo se sve i ovog momenta ispred sebe imam jasnu sliku ko će igrati protiv Portugala".

Bivši trener Crne Gore, Partizana, kineskog Vuana, iranskog Stil Azina, arabijskog Al Nasra, atinskog AEK-a, Obilića... Nije dao konkretan odgovor na pitanje da li trenutno vodi skup najkvalitetnijih pojedinaca u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

"Teško je odgovoriti, trenirao sam sjajne igrače. Kada bih dao direktan odgovor, ne bi bio tačan. Ne bih se upuštao u tu priču, vodio sam već sjajne pojedince i timove, a ova ekipa ima neku svoju dimenziju. Imaju dimenziju da mogu da se transformišu svojim kvalitetima u različite sisteme igre", diplomatski je objasnio Tumbaković.

Selektor "orlova" osvrnuo se i na Portugalce, koje će predvoditi jedan od najboljih fudbalera današnjice - Kristijano Ronaldo.

"Oni su tim, a jedan tim ne čini pojedinac. Jedan igrač može mnogo da donese krajnjem rezultatu, ali to nije odlučujuće. Imamo i mi odlične pojedince. Ako Bernardo kaže da je Tadić jedan od najboljih igrača na svetu, onda mu treba verovati. I to je realno".

"Jedan od razloga je svakako Ronaldo, kao i rezultati Portugala. Ali i kod nas se nešto dešava, novi selektor je došao. Naša odgovornost je kada smo već približili narod reprezentaciji, želimo da to bude dvosmerno, da se pokažemo i da im damo razlog da nas podrže", zaključio je Tumbaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC