• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel "tri od tri", prva pobjeda van Borika!

Autor mondo.ba

Banjalučani su u subotu uveče bez većih problema stigli do trećeg trijumfa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i to prvog na gostujućem terenu.

Nakon domaćih pobjeda nad Slobodom 34:32 i Lokomotivom 33:26, crveno-plavi su savladali novajliju u prvenstvu Iskru u Bugojnu rezultatom 23:29 (12:17).

Prvi dio susreta protekao je u potpuno izjednačenoj borbi. U 20. minutu, pri rezultatu 11:11, izabranici Mirka Mikića dodali su gas i serijom 5:0 napravili značajnu razliku, koju su, kako se ispostavilo, sačuvali do kraja. U posljednjim minutama prvog poluvremena igrači i jedne i druge ekipe postigli su po gol, te na odmor otišli pri rezultatu 17:12 za crveno-plave.

U nastavku utakmice rukometaši Borca m:tel odigrali su rutinski, zadržali prednost i zabilježili treću pobjedu u trećem kolu Premijer lige BiH.

Ravnomjerno su pogotke rasporedili Banjalučani - najefikasniji bio je Vladan Đurđević sa pet golova, po jedan manje upisali su Vukašin Rakocija, Nemanja Vučićević, Bojan Rađenović i Milan Dakić, dok je kod bugojanskih rukometaša prvo ime utakmice bio Edin Klis sa čak 12 pogodaka!

Devetnaestogodišnji Klis igra na poziciji lijevog beka i jedan je od najvećih talenata bh. rukometa što je dokazao i u sudaru sa banjalučkim klubom.

Lokomotiva je zabilježila prvu pobjedu u prvenstvu BiH, nakon što je večeras u Brčkom savladala tuzlansku Slobodu rezultatom 29:27 (15:13).

Brčake su do pobjede predvodili Igor Krivokapić sa osam, Šerif Baraković sa sedam, te Nikola Grujić sa šest golova, dok je kod Tuzlaka Emir Suhonjić postigao devet, Davor Kadić osam, a Darko Ilić i Enes Skopljak po tri gola.

Lokomotiva poslije tri susreta ima četiri, a Sloboda tri boda.

PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Lokomotiva - Sloboda 29:27

Iskra - Borac m:tel 23:29

Maglaj - Sloga (GV/U) 23:23

Gračanica - Izviđač 23:18

Goražde - Drina 31:25

Konjuh - Leotar 27:26

Odigrano u srijedu:

Sloga (D) - Slavija 27:25

Odgođeno za 16. oktobar:

Vogošća - Bosna

TABELA: Gračanica 9, Borac m:tel 9, Sloga (D) 5, Sloga (GV/U) 5, Izviđač 4, Bosna (-1) 4, Lokomotiva 4, Slavija 4, Sloboda 3, Maglaj 3, Leotar 3, Iskra 3, Goražde 3, Konjuh 3, Vogošća (-1) 1, Drina 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC