• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak voli Aziju! Lagano do 76. ATP titule!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta nastavio je seriju uspjeha na najmnogoljudnijem kontinentu.

Bekhend ga nije služio kao retko kada, ali Novak Đoković je imao više nego dovoljno "oružja" da najznačajniji meč u karijeri Australijanca Džona Milmana ograniči na 70 minuta uglavnom predvidljivog i rezultatski izvjesnog tenisa.

Novak je rezultatom 6:3, 6:2 stigao do pete ubjedljive pobjede ove nedjelje i na svom debiju osvojio turnir "ATP 500" serije u Tokiju!

Imao je gotovo stopostotnu realizaciju brejk šansi (3/4), sjajno servirao i sigurno završavao poene na mreži, sve to igrajući u "trećoj brzini" - koliko mu je bilo potrebno da kontroliše 80. tenisera svijeta, koji će od ponedjeljka "skočiti" na 58. poziciju.

Đokoviću je ovo 11. titula iz 14 nastupa na Dalekom istoku, a zanimljivo je da tamo nikada nije poražen u finalima, tako da ima skor 11/11.

Prije Tokija, četiri puta je trijumfovao u Šangaju - gdje naredne nedjelje brani tron na turniru "Masters 1000" serije - kao i šest puta u Pekingu.

"Hvala Džonu na lijepim riječima. Takođe imam komplimente za to kakva si ličnost, za ono što donosiš na terenu, za tvoju borbenost i takmičarski duh. Čestitam ti na ostvarenom ove nedjelje, zaslužio si da igraš u finalu", zahvalio se Đoković protivniku, koji je prethodno rekao da teniska publika treba da bude srećna što svih ovih godina ima priliku da gleda teniskog velikana kao što je Novak.

Prvi reket svijeta potom se zahvalio članovima svog tima, koji su zbog njega često na putu, odvojeni od svojih porodica.

"Moj uspjeh je i vaš uspjeh", naglasio je Đoković, pa izazvao veliki aplauz sljedećim rečima:

"Prvi put sam igrao u Japanu, osjećao sam se komforno i bilo je ovo nevjerovatnih 10 dana za mene, na terenu i van njega. Jedva čekam da se vratim sljedeće godine, naravno na Olimpijske igre".

Novaku je ovo ukupno 76. ATP titula u nepunih 14 sezona, počev od Amersforta i Meca 2006, a četvrta ove godine, poslije Australijan opena, Madrida i Vimbldona. "Not too baaad"!

UŽIVO


- 5:2.

- 5:1. Novak drugi put u meču osvaja servis gem bez izgubljenog poena.

- 4:1. Milman se ponaša profesionalno u svom prvom ATP finalu i boriće se do kraja.

- 4:0. Ne da Novak protivniku ni "gram" nade.

- DUPLI BREJK, 3:0! Poslije velike borbe, najduži gem u meču osvaja Novak. Tri puta je bilo 40:40, srpskog asa je dobro služio forhend, griješio je iz bekhenda, ali na brejk lopti je posljednji udarac izveo upravo bekhendom. Milman je napravio neiznuđenu grešku i praktično "potpisao" poraz u ovom finalu.

- 2:0. Malo neizvjesnosti poslije vođstva od 40:0, ali ništa ozbiljno.

- BREJK, 1:0! Vodio je Milman 30:0 i 40:15, ali Đoković je "dodao gas" i sa četiri poena zaredom stekao veliku prednost već na startu drugog seta.

- SET, 6:3!

Do 30:30 je Milman bio vrlo solidan, činilo se da ćemo vidjeti najneizvjesniji gem od početka meča, ali uslijedila su dva odlična Novakova servisa, za gem bez drame i 1:0 u setovima!

- 5:3. Australijanac je izborio još jednu šansu za ostanak u prvom setu.

- 5:2. Vezao je Đoković dvije neiznuđene greške (40:30 posle 40:0), ali potom mu je jedan dobar servis pripremio "teren" za laku egzekuciju.

- 4:2. Sada Milman uzima gem bez izgubljenog poena.

- 4:1. Potvrda brejka "sa nulom".

- BREJK, 3:1! Milman je greškom dao Novaku dvije vezane brejk lopte (15:40), a on iskoristio prvu, tako što je poslije skraćene lopte izašao na mrežu i pogodio težak volej.

- 2:1. Lagan posao za Novaka.

- 1:1. Milman vrlo dobar na svoj servis.

- 1:0. Počelo je sa 0:30, a onda četiri uzastopna poena za Novaka.

NAJAVA

Novak Đoković - Džon Milman (8.30)!

Za Novaka je ovo prilika da prvi put u karijeri osvoji titulu na turniru "ATP 500" serije u Tokiju, a tako je iz prostog razloga što do ove godine nije ni učestvovao na njemu.

Ovog puta je napravio izuzetak jer mu je bio potreban turnir na kome će testirati svoju spremnost, poslije povrede ramena i predaje u četvrtfinalu US opena. Sudeći po prikazanom u duelima sa Popirinom, Soedom, Pujom i Gofanom - sve po 2:0 - kao i po izjavama samog Đokovića, fizički je sve u najboljem redu.

On će iz glavnog grada Japana već u ponedjeljak pravo u Šangaj, gdje na jednom od preostala dva mastersa (drugi je u Parizu krajem mjeseca) brani trofej i 1.000 bodova (Filip Krajinović danas igra protiv Portugalca Souse).

Australijanac Milman trenutno je 80. na ATP listi i Novak ga je u dosadašnja dva susreta, odigrana 2018. godine, savladao bez problema.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

PA LAKO JE OSVOJITI TUENIR GDJE NEMA NADALA I FEDERERA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC