• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole ide do krajnjih granica: Brojao do 350

Autor mondo.rs

Srpski teniser potvrdio protiv najačeg servera na svetu da ima najbolji ritern na svetu, upisao 350. pobedu na mastersima, 89. put stigao do četvrtfinala na ATP turnirima serije 1000, deveti put u nizu u Šangaju

Novak Đoković voli izazove, voli da se dokazuje, potvrđuje da je najbolji na svetu.

Meč protiv Džona Iznera u osmini finala mastersa u Šangaju bila je još jedna sjajna prilika da pokaže da je najjači kada je najpotrebnije.

Igrao je protiv najboljeg servera sveta, pogurao je sebe do krajnjih granica i pokazao da je teniser koji ima najbolji ritern. Đoković je uspeo da pročita Iznerove "bombe" iako su one išle preko 220 kilometara na čas, i ne samo što je zaustavio njegovo najjače oružje, već je na terenu pokazao da je i u drugim segmentima igre neprikosnoven.

Mentalna snaga u trenucima kada se lomio meč opet je došla do izražaja, a prepoznatljivi krik u finišu prvog seta, kada je bio ljut zbog neuzvraćenog servisa, iako je bio na lopti, bio je ključni momenat kada je izbacio iz sebe "teret", a potom napravio brejk, koji je preokrenuo stanje stvari na terenu.

Đoković je tada "slomio" Iznera, a onda nastavio da igra svoju igru i bio taj koji je držao konce.

Stigao je do 350. pobede u karijeri na masters turnirima i učvrstio se na trećem mestu "večne" liste, iza Rafaela Nadala koji ima 381. trijumfa i Rodžera Federera koji ima pobedu manje.

Ujedno, u Šangaju je deveti put u nizu stigao do plasmana među osam najboljih, ostvarivši 82. put u karijeri prolaz u četvrtfinale mastersa.

Tamo će ga ćekati novi izazov - pobednik duela između Stefanosa Cicipasa i Huberta Hurkača.

Protiv Grka, koji je sedmi na ATP listi, Đoković ima polovičan učinak - izgubio je prošle godine na mastersu u Kanadi, ali mu se revanširao ove sezone u Madridu.

Sa Poljakom se sastajao takođe dva puta u karijeri, ali nikada nije pretrpeo poraz. Oba meča odigrao je ove godine, na Rolan Garosu i Vimbldonu, i dobio ih je uz jedan izgubljen set.

Nakon sjajne performanse na meču protiv Iznera, Đoković je poručio da sa nestrpljenjem očekuje nastavak borbe za odbranu trofeja u Šangaju.

"Bio je to jedan od mojih najboljih mečeva kada je u pitanju servis, ali takođe sam veoma zadovoljan kako sam odigrao i kako sam se osećao na terenu. Jedva čekam sledeći duel", poručio je prvi reket sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC