Ah meza, omiljena hrana većine nas i nezaobilazna na svim proslavama i okupljanjima.
Meza je naša verzija onoga što Amerikanci zovu "finger food" ili "zalogajčići" i služi se uz alkohol, najčešće rakiju, a osmišljena je tako da podstiče razgovor.
U prazničnom izdanju MONDO kuhinje predstavljamo vam jednostavan i maštovit način da "složite" mezu.
Naš kuvar Peđa Tošić otkrio nam je nekoliko trikova - kada sječete meso, vodite računa da se svaki komad lijepo slaže na prethodni. Tako ćete uštedjeti mnogo vremena, a listiće suvog mesa možete jednostavno da raširite na tanjiru (kao krupije kad raširi karte).
Da biste postigli 3D efekat, dio tanjira složite ravno, a drugu polovinu ispunite napola savijenim parčadima pršuta, šunke ili pečenice. U sredinu dodajte "rolnice" od većih komada mesa, a komadićima sira možete da oivičite tanjir i impresionirate goste naštovitim "dezenima".
Slobodno se poigrajte s prilozima od voća i povrća - uobičajene su masline, kiseli krastavci ili "čeri" paradajz, ali slobodno možete da dodate i zrna bijelog grožđa, jabuke, ananasa ili štapiće od paprike.
Koje vrste mesa vi najviše volite na svom tanjiru?
(MONDO)