Iskoristite sezonu ovog povrća i napravite ručak za cijelu porodicu.
Sastojci:
300 gr mljevenog mesa,
4 jaja,
1 glavica crnog luka
4 češnja bijelog luka
2 tikvice,
so
biber
ulje
mljevena paprika,
4-5 kašika brašna
100 gr prezli
2 mrkve
1 pavlaka
PRIPREMA:
Na ulju propržiti isjeckan crni luk, zatim sjeckanu mrkvu, pa dodati mlveveno meso i lijepo ga propržiti i dodati so, papriku, biber i usitnjen bijeli luk. Tikvice oljuštiti pa ih isjeći na tanje kolutove i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta. Procijediti tikvice. Umutiti 2 jaja. Pleh podmazati uljem.
Svaki kolut tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle pa redati na dno pleha. Preko staviti nekoliko kašika prženog mesa, pa opet tikvice pa meso, sve dok ne potrošite meso. Umutiti preostala dva jaja, dodati pavlaku pa to fino izjednačiti i preliti preko tikvica. Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
(Mondo)