Najljepši način da spremite tikvice jeste da od njih napravite ražnjiće.
Tikvice su omiljeno ljetno povrće, jer osim što su lagane i jeftine, često se spremaju i kada ste na režimu ishrane. Postoji milion načina kako možete da ih kombinujete, pa čak od njih možete da napravite i čokoladnu tortu. Mi vam danas donosimo jedan od najzanimljivijih načina da spremite tikvice, a to je da ih napravite kao ražnjiće. Obavezno probajte ovaj recept, a odličan je prijedlog za lagani ručak, ali i kada imate neku proslavu.
Sastojci:
1-2 tikvice
200 g feta sira
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica slatke paprike
40 ml maslinovog ulja
Priprema:
Isjecite tikvice na baš, baš tanke kriške po dužini. Sir isjecite na pravilne kocke, a u posudi pomiješajte maslinovo ulje, italijanski začin i slatku papriku. Uvaljajte sir u dobijenu smjesu, pa stavite na tikvicu i urolajte. Na drveni štapić za ražnjic stavite 5 kocki sira urolanih u tikvicu i pržite u ulju koje ste zagrijali u tiganju.
(Stvar ukusa)