Piroške možete da služite za doručak ili večeru.
Sve što treba da uradite jeste da umijesite testo i nafilujete ih sirom. Donosimo vam recept za piroške koje uspijevaju svima, a dovoljno je da ih poslužite sa paradajzom i čašom jogurta.
Sastojci:
400 ml mlake vode
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
8 g suvog kvasca
1-2 kašike ulja
550 g brašna
Za nadjev:
kisela pavlaka
feta sir
U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, pa promiješajte. Zatim dodajte brašno i so, pa umijesite tijesto. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da naraste, nekih 20 minuta. Podijelite na 12 dijelova od kojih ćete oblikovati loptice. U posudi pomiješajte izmrvljeni feta sir sa pavlakom. Uzmite jednu lopticu, malo nauljite ruke, pa je što tanje razvucite. Nafilujte, pa preklopite ivice malo i urolajte. Tako uradite sa svim lopticama od tijesta. Pržite ih u zagrejanom ulju.
(Stvar ukusa)