• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče - nevjerovatno mekano (VIDEO)

Autor Dragana Božić

Mini bavarsko pecivo možete da služite za doručak, ali i kao užinu uz neki umak ili namaz.

 Bavarsko pecivo Izvor: PRINTSCREEN/YT/THE COOKING FOODIE

Ono što razlikuje ovo pecivo od drugih je to što se kratko kuvaju u ključaloj vodi, a onda se peku. Nevjerovatno je mekano iznutra, a spolja tvrđe. Možete da služite za doručak uz ajvar ili namaz od feta sira.

Sastojci:

Za tijesto:
500 g brašna
320 ml tople vode
2 kašike maslinovog ulja
25 g kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
Za premazivanje:
1 jaje
susam ili mak
Još:
1 l vode
3 kašike sode bikarbone

Recept za mini bavarsko pecivo:

U posudi izdrobite kvasac, dodajte šećer i 80 ml tople vode, pa ostavite da se aktivira. Dodajte prosijano brašno, so, maslinovo ulje i preostalu vodu. Umjesite glatko tijesto i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih 15-20 minuta. Zatim podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova, pa svaki dio razvucite u tanju zmijicu i isijecite manje komade. U šerpi pomiješajte vodu sa sodom bikarbonom, pa kada proključa ubacite mini bavarsko pecivo na 10-15 sekundi. Ocijedite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite mini bavarsko pecivo umućenim jajetom i pospite susamom ili makom (ili nečime po želji). Pecite mini bavarsko pecivo u zagrijanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.

Bavarsko pecivo
Izvor: Youtube/Home Cooking Adventure

 (Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop