Domaća pogača bogata je sirom i može da se servira zasebno, za užinu ili doručak. Priprema se na klasičan način, ali zbog dodatka sireva je poput pite.
Premazuje se puterom koji se rastopi dok je topla i daje joj dodatni ukus.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 200 g parmezana
- 50 g feta sira
- 100 g polutvrdog sira
- 100 putera
- 1 prašak za pecivo
- 25 g pivskog kvasca
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 5 jaja
- 8 g soli
Priprema:
Za pogaču prvo prosijete brašno, pomiješajte sa praškom za pecivo i promiješajte. Nakon toga ubacite u smjesu puter, mlijeko i lagano umućena jaja. Ubacite i feta sir, polutvrdi sir i parmezan. Izmiješajte rukama i ostavite da odstoji 1 sat na hladnom mjestu. Nakon toga ponovo izmjesite testo i ostavite da odstoji još 1 sat.
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Testo prebacite u okrugli kalup i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi, a prije serviranja premažite rastopljenim puterom. Uživajte.