• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recept dana: Slatki rezanci sa jabukama i mliječnim prelivom

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vrlo kreativan desert od rezanaca i jabuka, sa prelivom od krem sira i mlijeka i karamelizovanim sosom u kome je cimet oduševiće ukućane.

 recept za rezanci sa jabukama i mliječnim prelivom Izvor: Shutterstock

Kremasti i drugačiji desert od rezanaca, jabuka i mliječnog preliva je idealan ako želite da promijenite rutinu i isprobate nešto sasvim drugačije.

Sastojci:

230 g rezanaca
1 jabuka srednje veličine
isečeni tostirani bademi za ukras
60 g putera
1 kašika cimeta
30 g smeđeg šećera
60 g krem sira, omekšanog
30 g šećera u prahu
30 ml mlijeka
1 vanilin šećer

Način pripreme:

Skuvajte rezance i ohladite ih. Nakon toga, rastopite puter u tiganju na laganoj vatri. Umiješajte smeđi šećer i cimet. Promiješajte i ostavite na stranu.

Potom umutite krem sir, mlijeko i vanilin šećer, dok smjesa ne postane glatka. Postepeno umutite šećer u prahu, dok ne postane glatko i bez grudvica. Prebacite preliv u kesu.

Oljuštite i isijecite jabuku na tanke trake. U činiji pomiješajte ohlađene rezance sa trakama jabuka. Dodajte preliv od cimeta. Dobro sve izmiješajte pa prelijte mliječnim prelivom. Ukrasite komadićima badema.

(MONDO/Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop