Domaća supa sa knedlama spada u omiljenija jela i ne može da se zamisli nijedan važniji ručak bez nje. Ove knedle se jednostavno prave, a svima će se dopasti.
Sastojci:
4 jajeta, dobro umućena
30 ml ulja
30 g sjeckane mirođije
2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
30 ml povrtnog bujona
30 g prezli
Priprema:
Napravite knedle za supu tako što ćete da umutite jaja, ulje, mirođiju, so, biber i povrtni bujon. Umiješajte prezle, a zatim pokrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta do 2 sata. Ubacite ih u pripremljenu supu. Zagrijte lonac slane vode do ključanja i obložite pleh papirom za pečenje. Podmažite papir za pečenje uljem. Vlažnim rukama oblikujte loptice i prebacite ih na pleh za pečenje. Smanjite toplotu tako da voda lagano ključa. Dodajte knedlice u vodu, poklopite i kuvajte dok ne narastu i ne postanu čvrste na dodir, oko 20 minuta.
(Stvar ukusa/MONDO)