Čuvena škotska jaja u mesu mogu da se skuvaju da budu tvrda, ali možete i da ih pripremite rovita.

Sastojci:
- 1 l ulja za prženje
- 4 velika jajeta
- 1 kg mljevene svinjetine
- 240 g brašna
- 4 velika jaja, umućena
- 950 g prezli
Recept za škotska jaja:
Kako biste napravili jaja na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 176 stepeni C. Zagrijte ulje u fritezi na 190 stepeni C. Stavite jaja u lonac i prelijte vodom. Pustite da provri. Poklopite, sklonite sa vatre i ostavite jaja u vrućoj vodi 10 do 12 minuta. Izvadite iz tople vode, ohladite i oljuštite.
Od mljevenogmesa napravite pljeskavicu da okružite svako jaje i oblikujete loptu. Veoma lagano pobrašnite spoljni sloj mesa pa premažite umućenim jajetom. Uvaljajte u hlebne mrvice da se ravnomjerno pokriju.
U vrelom ulju ispržite pripremljena jaja dok ne porumene, pazeći da je svaka strana dobro pečena. Nakon toga pecite u zagrijanoj rerni 10 minuta. Presjecite i servirajte.
BONUS VIDEO:
(MONDO/StvarUkusa)