• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Specijalitet kao iz restorana: Čuvena škotska jaja u mesu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Čuvena škotska jaja u mesu mogu da se skuvaju da budu tvrda, ali možete i da ih pripremite rovita.

 škotska jaja u mesu recept Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l ulja za prženje
  • 4 velika jajeta
  • 1 kg mljevene svinjetine
  • 240 g brašna
  • 4 velika jaja, umućena
  • 950 g prezli
Napravite sos za uz jaja:

Po želji pomiješajte 60 ml kečapa, 2 kašike braon šećera i 2 kašičice senfa i servirajte uz ovako pripremljena jaja.

Recept za škotska jaja:

Kako biste napravili jaja na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 176 stepeni C. Zagrijte ulje u fritezi na 190 stepeni C. Stavite jaja u lonac i prelijte vodom. Pustite da provri. Poklopite, sklonite sa vatre i ostavite jaja u vrućoj vodi 10 do 12 minuta. Izvadite iz tople vode, ohladite i oljuštite.

Od mljevenogmesa napravite pljeskavicu da okružite svako jaje i oblikujete loptu. Veoma lagano pobrašnite spoljni sloj mesa pa premažite umućenim jajetom. Uvaljajte u hlebne mrvice da se ravnomjerno pokriju.

U vrelom ulju ispržite pripremljena jaja dok ne porumene, pazeći da je svaka strana dobro pečena. Nakon toga pecite u zagrijanoj rerni 10 minuta. Presjecite i servirajte. 

BONUS VIDEO:

(MONDO/StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop