Ovaj rolat je šaren, lagan i pun proljećnih ukusa – savršeno predjelo za uskršnji sto za koji će vam svi tražiti recept.

Sastojci:
- 600 g kuvane mrkve
- So, biber, kurkuma (po ukusu)
- 4 žumanca
- 4 bjelanca
- 60 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za nadjev:
- 125 g krem sira
- Mirođija, peršun po ukusu
- Mladi crni luk (sitno sjeckan)
Priprema:
Rolat od šargarepe je lagano, osvježavajuće i dekorativno predjelo koje se savršeno uklapa u uskršnji sto. Sočna povrtna podloga i kremasti nadjev od krem sira čine ga neodoljivim zalogajem koji se brzo priprema, a još brže nestaje.
Pripremite koru: Izgnječite kuvanu mrkvu u pire (može i u blenderu). Dodajte so, biber i malo kurkume za boju i aromu. Umutite žumanca i umješajte ih u šargarepu. Dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju pažljivo umešajte sneg od umućenih bjelanaca. Smjesu ravnomjerno rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrjanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Pripremite nadjev: Umutite krem sir sa mirođijom, sjeckanim peršunom i mladim crnim lukom.
Ohlađenu koru pažljivo odvojite od papira. Premažite je pripremljenim nadevom i pažljivo urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne.
(MONDO)