Pita sa tikvicama se lako pravi i vrlo je sočna, idealna za bilo koji obrok.

Sastojci:
- 700 g tikvica, isjeckanih
- 1/2 kašičice soli
- 4 jajeta, lagano umućena
- 240 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g sitno sjeckanog luka
- 120 g putera, rastopljenog
- 120 g isjeckanog kačkavalja
- 120 g rendanog parmezana
- 1 kašičica sjeckanog svežeg ruzmarina
- 1 kašičica sjeckanog peršuna
- 1/2 kašičice mljevenog crnog bibera
Recept za jednostavnu pitu sa tikvicama:
Kako biste napravili ovu pitu, prvo stavite isjeckane tikvice u posudu i pospite ih sa 1/2 kašičice soli, pa ostavite da odstoje 15 minuta. Prebacite u čistu kuhinjsku krpu i iscijedite višak tečnosti u sudoperu. Zagrijte rernu na 175 stepeni C.
Podmažite okruglu tepsiju za pitu. U velikoj činiji pomiješajte tikvice, jaja, brašno, prašak za pecivo, luk, rastopljeni puter, kačkavalj, parmezan, ruzmarin, peršun i biber, pa dobro promiješajte.
Rasporedite smjesu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni i nož ubačen u sredinu ne bude čist, oko 45 minuta. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa/MONDO)