• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trik italijanskih domaćica: Zašto treba da dodate čokoladu u paradajz sos?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Trik je u tome da dodate baš crnu čokoladu ili kakao, ukus je potpuno drugačiji.

 Čokolada u sosu od paradajza Izvor: Shutterstock

Provjereni italijanski trik je da crnu čokoladu dodate u paradajz sos, bez obzira da li pravite ćufte ili nešto drugo. Druga opcija je da dodate kakao prah, ali nikako nemojte dodavati šećer, jer se ne postiže isti efekat. 

Crna čokolada dodavanjem u sos ističe bogatstvo i toplinu jela i takođe blago smanjuje kiselost paradajza - to je trik koji mnogi ljudi koriste i uobičajen je u mnogim jelima. Dovoljno je da ubacite jednu ili dvije kockice čokolade.

(MONDO/Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop