• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvođanska štrudla sa džemom

Autor Aleksandra Ljubičić

Recept koji će svima uspjeti iz prvog pokušaja.

 Recept za vojvođansku štrudlu sa džemom Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 svjež kvasac ili kesica suvog
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 1 šoljica ulja
  • malo soli 
  • pola litra mlijeka
  • sok od pola limuna
  • džem po izboru
  • šećer u prahu za posipanje

Kako se pravi štrudla

Mlijeko malo zagrijte, pa u mlako mlijeko stavite kvasac da nadođe. U vanglu sipajte brašno, šećer, ulje, dodajte jaje, sok od pola limuna, i mleko sa nadošlim kvascem pa zamijesite tijesto. Ako je potrebno dodavati brašno po malo. Pokriti vanglu krpom i ostaviti da naraste. Kad je naraslo izručiti na radnu površinu, malo premjesiti i podijeliti na tri jufke. Svaku rastanjiti oklagijom u obliku pravougaonika i mazati džemom.

Zaviti u rolat i slagati u tepsiju. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, sve zavisi od rerne. Vruću štrudlu četkicom premazati sa malo mlijeka i posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:15
Kako da oblikujete testo
Izvor: Instagram/ trendypastry
Izvor: Instagram/ trendypastry

Pročitajte još

 Stvar ukusa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop