Jogurt mafini sa šunkom i sirom odlični su za ukusnu brzinsku užinu, koja će začas da nestane sa tanjira.

Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 2 jajeta, umućena
- 180 g mlijeka
- 60 g običnog jogurta
- 80 ml ulja
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 bijeli luk, narendan
- 4 kriške šunke, isječene na vrlo male komade
- 125 g kačkavalja, sječenog na kockice
Recept za jogurt mafine:
Za mafine zagrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh za mafine tak što ćete lagano da ga premažete puterom ili ubacite papirne korpice za mafine. U činiji dobro pomiješajte jaja, mlijeko, jogurt, ulje za kuvanje, peršun i rendani bijeli luk. Ostavite na stranu.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i izmiješajte tijesto pomoću lopatice, ne mora da bude glatko. Dodajte šunku i kockice sira i promiješajte. Podijelite tijesto u čaše za mafine.
Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Izvadite na rešetku za hlađenje i premažite puterom.
BONUS VIDEO:
(Mondo/Stvar ukusa)