• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za ručak: Začinjena pečena pastrmka

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Začinjena pečena pastrmka prelivena otopljenim puterom i limunom je ručak za cijelu porodicu, savršeno zdrav i jednostavan.

 Recept za pečenu pastrmku u rerni Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 g putera
  • 450 g pastrmke, očišćene
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike cijeđenog limunovog soka
  • 2 kašike sjeckanog svježeg peršuna
Zašto je korisno da jedete pastrmku?

Pastrmka sadrži veliku količinu vitamina B12, sadrži kalijum, fosfor, kompleks vitamina B, selen, i ima vrlo povoljno dejstvo na ljudski organizam.

Recept za začinjenu pečenu pastrmku:

Kako biste pripremili pastrmku, prvo rastopite puter u šerpi na niskoj vatri dok ne zamiriše i postane zlatno-braon, oko 1 minut. Isključite toplotu. Obložite pleh za pečenje komadom aluminijumske folije. Stavite pastrmku na foliju tako da su bočne strane kože dole. Prelijte je sa oko 1/2 kašičice otopljenog putera.

Obilno začinite solju i crnim biberom. Pomerite rešetku u rerni blizu vrha i zagrijte rernu na jaku vatru. Pecite pastrmku 2 ili 3 minuta. Izvadite iz rerne.

Vratite tiganj preostalog otopljenog putera na jaku vatru, umiješajte limunov sok i peršun. Pustite sos da proključa, pa izmiješajte da se sjedini. Servirajte pastrmku prelivenu sosom. Uživajte! 

BONUS VIDEO:

(MONDO/StvarUkusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop