• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusniji pileći ražnjići

Pileći ražnjići su jednostavno jelo sa mekanim mesom i bogatim, začinjenim ukusom.

 pileći ražnjići recept Izvor: printscreen/Youtube/TimeHub

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 crni luk (izrendan)
  • Nekoliko čenova bijelog luka (po želji)
  • 30 ml soja sosa
  • 2 kašike meda
  • biber, začin za piletinu, so – po ukusu

Priprema:

Pileći ražnjići su uvijek dobar izbor kada želite nešto brzo, sočno i mirisno. Uz jednostavnu marinadu i malo vremena na tiganju, dobijate zalogaje koji se jedu s uživanjem. Idealni su za porodični ručak, druženje ili laganu večeru.

Isjecite pileći file na tanke trakice i stavite u činiju.

Savjet:

Ako želite da meso bude još sočnije, nemojte ga prepržiti – ražnjiće pecite na srednje jakoj vatri po 3–4 minuta sa svake strane, samo dok ne dobiju zlatnu boju.

Narendajte crni luk i dodajte u meso, pa ubacite i sitno sjeckani (ili izrendani) bijeli luk. Dodajte biber, začin za piletinu, so, soja sos i med. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira 10–20 minuta.

Na štapiće nanižite marinirano meso i pržite na tiganju ili roštilju dok lijepo ne porumeni i postane mekano. Poslužite ražnjiće uz salatu ili neki sos.

Ovo jelo je idealno za ljetnji ručak, laganu večeru ili roštiljanje s društvom – jednostavno, ukusno i zdravo.

 (Stvar ukusa/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop