• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći sladoled od kajsija koji osvaja na prvi zalogaj

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Domaći sladoled od kajsija pravi je ljetni hit – kremast, voćan i savršeno osvježavajuć.

 recept za sladoled s kajsijama Izvor: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g zrelih kajsija
  • 150 g šećera (ili po ukusu)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 ml mlijeka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Mirisne, zrele kajsije pretvaraju se u osvježavajući desert koji hladi i mami osmijeh na lice. Ovaj domaći sladoled ne sadrži vještačke dodatke, a ukusa je kao iz najboljih poslastičarnica. Savršen je izbor za ljetne dane kada tražimo nešto lagano, voćno i neodoljivo kremasto.

Savjet:

Za dodatni šmek, možete dodati malo narendanog svježeg đumbira ili nekoliko listića mente tokom kuvanja kajsija. Sladoled će dobiti osvježavajuću aromu koja savršeno pristaje ljetnomm raspoloženju.

Kajsije operite, prepolovite i odstranite koštice. Isjecite ih na komade i stavite u šerpu. Dodajte šećer i limunov sok, pa kuvajte na tihoj vatri oko 10 minuta, dok voće ne omekša. Kada se smjesa prohladi, izmiksajte je u blenderu ili štapnim mikserom dok ne postane potpuno glatka.

Umiješajte mlijeko, pavlaku i vanilu, pa sve dobro sjedinite. Prebacite smjesu u posudu i stavite u zamrzivač. Na svakih 30 minuta, tokom naredna 2–3 sata, izvadite sladoled i promiješajte viljuškom ili mikserom kako biste razbili kristale i dobili kremastu teksturu.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop