• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klasik za sve prilike: Puding kolač sa keksom

Autor Aleksandra Ljubičić

Ovaj puding kolač sa keksom pravi je klasik za sve prilike.

 Puding kolač sa keksom recept Izvor: Printscreen/Youtube/Food Channel L

Sastojci:

  • 1,2 l mlijeka
  • 6 žumanaca
  • 60 g gustina (kukuruznog skroba)
  • 180 g šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 50 g maslaca
  • 450 g petit keksa
  • 100 g mljevenih oraha

Priprema:

Ako volite stare, domaće kolače koji mirišu na djetinjstvo, ovaj puding kolač je pravi izbor. Ne traži rernu, ne oduzima mnogo vremena, a rezultat je bogat, kremast i zasitan desert. Posebno će obradovati one koji vole orahe i vanilu.

Savjet:

Ako volite mekše kolače, umočite keks kratko u mlijeko prije slaganja – biće sočniji.

U jednoj činiji umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Dodajte malo mlijeka da se dobije glatka smjesa bez grudvica. Ostatak mlijeka stavite da provri, pa lagano ulijte umućenu smjesu uz neprestano miješanje. Kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne u gust krem. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre i dodajte maslac. Miješajte dok se potpuno ne otopi i sjedini sa filom.

U pleh srednje veličine poređajte red keksa, pa premažite dijelom toplog fila. Pospite mljevenim orasima. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite filom i orasima. Ostavite kolač u frižideru da se stegne najmanje 3 sata, idealno preko noći. Sjecite na kocke i poslužite rashlađeno.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop