• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat i aromatičan: Kokos kolač sa pistaćima

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ako volite bogate, aromatične kolače sa egzotičnom notom, ovaj kokos kolač sa pistaćima će vas potpuno osvojiti.

 recept Kokos kolač sa pistaćima Izvor: Printscreen/Youtube/ Easy Quick Recipes

Sastojci:

Suvi sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 g gustina
  • 45 g kokosovog brašna
  • 150 g šećera

Vlažni sastojci:

  • 2 jajeta
  • 110 g putera, omekšalog
  • 120 ml kokosovog mleka 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za premaz i dekoraciju:

  • 200 g pistać krema
  • Šaka usitnjenih pistaća
  • 90 g rendanog kokosa 

Pročitajte još

Priprema:

Ovaj kolač je prava ljetna poslastica – lagan, mirisan i neodoljivo kremast. Spoj kokosa i pistaća pruža savršenu ravnotežu između slatkoće i orašaste svježine. Osim što je jednostavan za pripremu, izgleda i veoma elegantno, pa je odličan i za posluženje kada imate goste. Kokosovo mlijeko i pistać krem daju mu sočnost i pun ukus, dok kokosovo brašno i rendani kokos dodaju bogatu teksturu.

Savet:

Za još bolji efekat, pistać krem lagano zagrejte pre mazanja, kako bi se lakše razmazivao po toplom kolaču. Ako ne možete da pronađete gotov pistać krem, možete koristiti i namaz od badema ili bele čokolade sa malo mlevenih pistaća.

U veću činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, gustin, kokosovo brašno i šećer. Dobro promiješajte suve sastojke. Dodajte jaja, omekšali puter, kokosovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Mutite sve zajedno mikserom na niskoj brzini oko 30 sekundi.

Ponovo promiješajte pa nastavite da mutite još 30 sekundi dok ne dobijete glatku smjesu. Sipajte smjesu u pleh dimenzija 20x20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 175°C oko 30–35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista.

Na još topli kolač napravite rupice viljuškom ili štapićem. Premažite pistać kremom, pa pospite rendanim kokosom i usitnjenim pistaćima. Poslužite toplo ili hladno, po želji.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop