Musaka sa paprikom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Musaka sa paprikom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ručak "na brzaka".

Izvor: Guliver/Getty images, Elena_Danileiko

Odličan recept za one dane kad nemate vremena, a ipak želite da "znate šta jedete". Ovu musaku složićete za 15 mintua, a onda možete da se odmorite dok sačekate da se ispeče.

Sastojci

Dve velike paprike babure, iseckane na kockice

500 grama mlevene junetine

Čen belog luka, sitno iseckan

Glavica crnog luka, sitno iseckanog

Malo maslinovog ulja

400 mililitara goveđe supe (iz kocke)

250 mililitara pirea od paradajza

Kašika suvog začina

Pola šolje pirinča, nekuvanog

100 grama mocarele, izrendane (ili nekog drugog sira koji se lepo topi)

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni.

Luk propržite na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i dinstajte, kad je meso skoro sasvim izdinstano, dodajte papriku isečenu na kockice i dinstajte još malo.

Za preliv, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, suvi začin i beli luk.

U pleh stavite papir za pečenje, stavite mleveno meso i pirinač, i promešajte tako da meso bude "rastresito", a zatim prelijte sosom od paradajza.

Pleh pokrijte, pecite u rerni dvadesetak minuta ili dok pirinač ne omekša, zatim pospite rendanom mocarelom i pecite još desetak minuta, da se sir lepo istopi.

Imate li vi neki dobar recept za musaku?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader