Isprobajte ovaj jednostavan recept za ručak "na brzaka".
Odličan recept za one dane kad nemate vremena, a ipak želite da "znate šta jedete". Ovu musaku složićete za 15 mintua, a onda možete da se odmorite dok sačekate da se ispeče.
Sastojci
Dve velike paprike babure, iseckane na kockice
500 grama mlevene junetine
Čen belog luka, sitno iseckan
Glavica crnog luka, sitno iseckanog
Malo maslinovog ulja
400 mililitara goveđe supe (iz kocke)
250 mililitara pirea od paradajza
Kašika suvog začina
Pola šolje pirinča, nekuvanog
100 grama mocarele, izrendane (ili nekog drugog sira koji se lepo topi)
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Luk propržite na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i dinstajte, kad je meso skoro sasvim izdinstano, dodajte papriku isečenu na kockice i dinstajte još malo.
Za preliv, pomešajte supu iz kocke, pire od paradajza, suvi začin i beli luk.
U pleh stavite papir za pečenje, stavite mleveno meso i pirinač, i promešajte tako da meso bude "rastresito", a zatim prelijte sosom od paradajza.
Pleh pokrijte, pecite u rerni dvadesetak minuta ili dok pirinač ne omekša, zatim pospite rendanom mocarelom i pecite još desetak minuta, da se sir lepo istopi.
Imate li vi neki dobar recept za musaku?