Recept Kesten pire s cokoladom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Jesenja poslastica: Kesten pire s čokoladom VIDEO

Autori mondo.ba Vesna Kerkez
Autori mondo.ba Vesna Kerkez

Šta vam je prva asocijacija kad neko kaže jesen? Kesten, naravno.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U MONDO kuhinji smo napravili jednu jednostavnu, a ukusnu i neodoljivu poslasticu - kesten pire preliven čokoladom.

Potrebno vam je:

- kilogram kestenja

- pola litre mlijeka

- šećera po želji

- tri štangle čokolade za kuvanje

Kestenje zarežite nožem pri vrhu i kuvajte otprilike 45 minuta. Ogulite ga, dodajte šećer, a zatim postepeno dodavajte mlijeko i mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Pire zatim prebacite u manje posudice za serviranje i stavite u zamrzivač na 15ak minuta.

Za to vrijeme otopite čokoladu i prelijte preko ohlađenog kesten pirea.

Ukoliko želite, u smjesu možete dodati nekoliko kapi ruma, ili vanile.

Prijatno! 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader