Recept za ručak koji je brzo gotov!
Recepti sa piletinom su uvek popularni, ovoga puta predlažemo vam jednostavni pilav sa pilećim mesom!
Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, možete da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
Dva pileća filea
Šolja pirinča
Glavica crnog luka
Kocka pileće supe
Decilitar pasiranog paradajza
So, biber
Ulje
Priprema:
Zagrejte ulje u šerpi, i propržite piletinu isečenu na kockice dok ne porumeni. Dodajte sitno seckani luk, a zatim pirinač. Sve zajedno uz mešanje propržite minut-dva, potom zalijte supom i paradajzom. Neka se krčka poklopljeno 10-15 minuta, proveravajte da li je potrebno da dodate još tečnosti i začinite solju i biberom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni, preručite pilav u manji pleh i stavite da se zapeče još desetak minuta, ili dok pirinač ne bude potpuno gotov. Poslužite toplo!
Ovaj recept lako možete prilagoditi svom ukusu, tako što ćete pre stavljanja u rernu pilavu dodati omiljeno povrće seckano na kockice, grašak ili nešto drugo.