• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lako i ukusno: Pečena pastrmka sa krompirom

Autor Zora Ćirković

Oduševiće vas ovaj jednostavni, aromatični recept!

 Lako i ukusno: Pečena pastrmka sa krompirom Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/sara_winter

Ako volite ribu, i želite jednostavno da je pripremite, ovo je recept za vas.

Pastrmka je omiljena riba na posnoj trpezi, ali se može pripremiti i kada želite ukusan obrok koji je brzo gotov i ne zahteva mnogo truda.

Sastojci:

 Jedna pastrmka
500 grama krompira
Decilitar belog vina
Maslinovo ulje
So, biber
Ruzmarin
Limun
Tri čena belog luka

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir oljuštite i isecite na manje komade, poređajte ih u pleh za pečenje. Limun isecite na kriške.

Pastrmku osušite ubrusom, dobro posolite i pobiberite i spolja i iznutra, biće ukusna i dobiće hrskavu kožicu.

U pastrmku stavite ruzmarin i pola kriški limuna, kao i jedan čen belog luka.

Ostatak belog luka sitno iseckajte i rasporedite po krompiru. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Položite ribu na krompir, zalijte belim vinom i po potrebi dodajte još malo maslinovog ulja. Režnjeve limuna poređajte po njoj i pecite 20-25 minuta. Poslužite toplo!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop