Večera za pola sata: Najbolji recept za piletinu sa tjesteninom | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukusno i brzo

Večera za pola sata: Najbolji recept za piletinu sa tjesteninom

Autor Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Gotova za tren!

Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Elena_Danileiko

Sastojci:

500 g pilećih prsa

500 g tjestenine

1 tikvica

1 praziluk

1 glavica crnog luka

Možda će vas zanimati

 4 čena bijelog luka

2-3 mrkve

200 g šampinjona

1/5 glavice kupusa

50 ml sojinog sosa

3 kašike ulja

so

biber

Marinada:

1 kašičica senfa

2 kašike sojinog sosa

1 kašika balzamiko sirćeta

1 kašičica mlevene slatke paprike

biber

Priprema:

Pileća prsa isjeći na sitne kocke. Pomiješati sastojke za marinadu, pa staviti piletinu i dobro promiješati. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Povrće očistiti i sitno isjeći. Piletinu pržiti na zagrijanom ulju, u roku, 3-4 minuta na jakoj vatri. Dodati povrće (osim tikvica i šampinjona) i nastaviti s dinstanjem još 3-4 minuta.

Zatim, dodati tikvice i šampinjone. Po potrebi doliti 1 dl vode. Sipati sojin sos, začine i dinstati još 5 minuta. Dodati skuvanu i ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješati i, po potrebi, dodati još sojinog sosa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA