• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Dara iz Jasenovca” ipak u trci za Oskara

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Akademija filmskih umjetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i “Dara iz Jasenovca”. Dodjela 93. Oskara bi trebalo da bude emitovana 25. aprila uživo na ABC-u.

 “Dara iz Jasenovca” ipak u trci za Oskara Izvor: Promo, www.aleksandarletic.com/aleksandarletic&yahoo.com

Lista koja broji 366 filmova koju je obavio Deadline.com najduža je lista potencijalnih kandidata u istoriji Oskara u posljednjih 50 godina, prošle godine ih je bilo 344, prenosi Nedeljnik.

Lista je bazirana na novim pravilima koje je uslovila pandemija korona virusa, koja je i dodjelu pomjerila s februara na april. Tako sada za Oskara mogu da se nadmeću filmovi koji su objavljeni do 28. februara i koji su barem sedam dana proveli u bioskopu u barem jednom od ovih područja – okrug Los Anđelesa, Grad Njujork, Zalivska oblast San Franciska, Čikago, Majami i Atlanta.

Možda će vas zanimati

Akademija je, podsjeća ovaj portal, 9. februara objavila uži izbor u više kategorija – između ostalog i za najbolji inostrani, gdje se “Dara iz Jasenovca” nije plasirala – kao i za dokumentarne filmove, muziku, vizualene efekte…

Danas je, kako se navodi, kompletirana lista filmova koji su u konkurenciji za najbolji film, a na ovoj listi se našao i film “Dara iz Jasenovca”. Glasanje će se obaviti od 5. do 10. marta, dok će nominacije biti objavljene 15. marta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop