• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ðorđu Periću Gran pri na festivalu u Ukrajini

Autor Dragana Božić

Desetogodišnji Ðorđe Perić iz Bijeljine osvojio je na trećem Međunarodnom muzičkom online festivalu "Konstelejšnfest" (Konstellationfest) u Ukrajini Gran pri priznanje.

 Ðorđu Periću Gran pri na festivalu u Ukrajini Izvor: SRNA/Ljerka Bjelica

Ovo priznanje se dodjeljuje samo u izuzetnim slučajevima na prestižnim festivalima kada takmičar pokaže izuzetno visok nivo interpretacije, virtuoznosti i natprosječne muzikalnosti.

Ðorđe se takmičio u disciplini instrumentalni žanr, uzrasne kategorije do 12 godina, i kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH, uz maksimalan broj poena, dobio zvanje laureata cjelokupnog takmičenja osvojivši najprestižniju nagradu.

Perić je izrazio zadovoljstvo uspjehom na ovom prestižnom festivalu, koji se održavao u Ukrajini od 27. februara do 2. marta, a na njemu je učestvovalo više od 400 takmičara iz 15 zemalja svijeta.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što predstavljam svoju zemlju i izuzetno sam srećan što sam na ovom takmičenju nagrađen najvećim priznanjem", rekao je Perić.

Ovaj desetogodišnjak osvojio je nagradu i na prethodno održanom festivalu u Londonu "Internacional British college od Accordionists".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop