• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocije knjige “Glogi” Aleksandra Đuričića u Banjaluci, Gradišci i Tesliću

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Prve zvanične promocije knjige "Glogi" o proslavljenom srpskom glumcu Nebojši Glogovcu biće održane 26. aprila u Kulturnom centru Gradiška, 27. aprila u Domu omladine Banja Luka i 28. aprila u Kulturnom centru Teslić.

 Promocije knjige “Glogi” Aleksandra Đuričića u Banjaluci, Gradišci i Tesliću Izvor: Promo (za mondo.ba)

Sve promocije počinju u 19 časova a kako navode iz agencije Venturo koja je organizator gostovanja, zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen i u skladu sa mjerama koje važe za kulturne ustanove.

Knjiga je iz štampe izašla 7. februara 2021. godine u izdanju beogradske “Vukotić medije” uoči trogodišnjice smrti Nebojše Glogovca, a prema riječima autora Aleksandra Đuričića rijetko koja knjiga je izazvala toliko pažnje u posljednje vrijeme. Za manje od dva mjeseca prodata su četiri tiraža a u pripremi je i peti.

U knjizi se otkriva zašto je Nebojša Glogovac odbio Anđelinu Džoli a prihvatio da bude Draža Mihailović, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja opsjedale.

Izvor: Promo (za mondo.ba)

O svemu tome u ovom upečatljivom književnom djelu pripovijedaju Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida Ognjenović, Nikola Pejaković, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski, ali i žene s kojima se volio, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se saplitao o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, s kojeg nikada nije sišao.

U knjizi su prvi put objavljene i pjesme koje je Nebojša Glogovac pisao samo za svoju dušu.
Aleksandar Đuričić je do sada objavio knjige “Posle fajronta - knjiga o Paji” (2009), “Čuvarkuće -Udovice pisaca” (2017), “Tajne slavnih Srba” (2019), i “Glogi” (2021).

Dobitnik je nagrade Dejan Medaković za 2017. godinu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop