• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzički maraton širom grada povodom Svjetskog dana muzike

Autor Siniša Stanić

Grad Banjaluka će povodom 21. juna Svjetskog dana muzike upriličiti brojne manifestacije na više mjesta.

 Svjetski dan muzike u Banjaluci Izvor: Konfucijev institut/Promo

Gradska uprava najavila je da će izvedbom preko 200 kompozicija različitih muzičkih žanrova 120 učesnika gradu pokloniti višečasovni muzički maraton, koji organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci u saradnji sa Konfučijevim institutom i Muzikološkim društvom Republike Srpske.

Muzički program, u izvedbi profesora i studenata Akademije umjetnosti, učenika Muzičke škole "Vlado Milošević", Gradskog tamburaškog orkestra, Kamernog hora "Kerubini”, Kvarteta "Flutete", Gradskog hora "Jazavac" i brojnih drugih izvođača, biće upriličen na deset gradskih lokacija.

Studenti Akademije umjetnosti održaće koncert u Atrijumu Gradske uprave od 12 časova, dok će brojni izvođači program upriličiti na otvorenom i to u Gospodskoj ulici, u Parku "Petar Kočić", te u "Parkiću" bana Tise Milosavljevića.

Raspjevana atmosfera očekuje se i u banjalučkim vrtićima "Nataša“, "Ježurka Ježić", "Plavi čuperak", i "Ježeva kućica", a jedan dio programa izvodiće se u kamernoj sali i na ljetnoj sceni Akademije umjetnosti, te u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Podsjećamo, Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 37 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci 2010. godine zvanično je "upisala" Banjluku u jedan od 400 gradova svijeta koji obilježavaju ovaj dan.

Povezano

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop