• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka Trivić najavila: Srpska konačno dobija filharmoniju

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas sa v.d.direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijanom Grbić o realizovanim aktivnostima ovog pozorišta u ovoj i planiranim programskim aktivnostima u narednoj godini.

 Ministarka Trivić najavila: Srpska konačno dobija filharmoniju Izvor: Vlada RS

Ministarka Trivić istakla je da je Narodno pozorište uspjelo da realizuje planirane programske aktivnosti u ovoj godini, uz sva ograničenja uzrokovana epidemiološkom situacijom.

"Jedna od tema razgovora bila je i razmatranje mogućnosti da pojedine predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske gledaju svi učenici u Republici Srpskoj, s obzirom da smo dužni obezbijediti decentralizaciju kulture, te da se neke od predstava poklapaju sa lektirskim programam u srednjim školama“, rekla je ministar Natalija Trivić.

Najavila je da će na proljeće 2022. godine u okviru Narodnog pozorišta Republike Srpske početi sa radom nova organizaciona jedinica – Filharmonija.

"U okviru nacionalnog teatra biće formirana Filharmonija Narodnog pozorišta, koja će, pored učešća u programskoj djelatnosti pozorišta, svakako biti ravnopravan učesnik u različitim manifestacijama od republičkog značaja", rekla je ministarka Natalija Trivić.

Istakla je da je raduje što će Republika Srpska konačno dobiti svoju filharmoniju.

V.d.direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić istakla je da su u narednoj godini planirane četiri premijere.

Istakla je da je raduje što će u narednoj godini u okviru pozorišta biti uspostavljena i Filharmonija, jer će to sigurno obogatiti program nacionalnog teatra, a na radost publike.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop