• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ritam" - rasplesana razglednica Banjaluke iz 1981. godine... (VIDEO)

Autor Siniša Stanić

"Ritam" je naziv celuloidnog ostvarenja banjalučkog kino/filmskog kluba "Kozara 816".

 "Ritam" - rasplesana razglednica Banjaluke iz 1981. godine... (VIDEO) Izvor: Printscreen

Ovaj raskošni mjuzikl, koji u sebi nosi ogromnu dozu mladalačkog poleta i pozitivne energije, realizovan je sa puno ukusa, znalački je izmontiran i ozvučen antologijskim rokenrol i disko melodijama, pa nije nikakvo čudo što je bio apsolutni pobjednik 21. festivala amaterskog filma BiH, koji je održan 1981. godine u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Na ovoj smotri neprofesionalnog filmskog stvaralaštva "Ritam" je osvojio festivalski Gran pri, Zlatnu plaketu u kategoriji igranog filma, Zlatnu plaketu za režiju, Zlatnu plaketu za montažu i Specijalnu nagradu OK SSO Banjaluka. Takođe, na 10. festivalu amaterskog filma Jugoslavije "Mjesna zajednica", održanom u Osijeku 1983. godine, ovom ostvarenju je pripala diploma za režiju.

Film je restaurisan i digitalizovan u 720p HD formatu pod okriljem filmskog kluba "Osmica" iz Banjaluke.

Režiju potpisuju Edin Tahirović i Adem Kobašlić, saradnici su Slobodan Stanišić i Velimir Bojko, a u filmu se pojavljuju Draško Šašić, Milutin Vavan, Mario Jurišić, Jasna Jajčević, Biljana Ratković, Adem Kobašlić, Ljiljana Ratković i članovi Plesnog kluba.

Restauraciju filma i pripremu za digitalizaciju potpisuje Goran Barać, dok je digitalizaciju uradio studio "Screenshot", Berlin.

Pogledajte...

...
Izvor: Filmski klub OSMICA, YouTube

(Mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prijeratna BL

To je ta prijeratna BL. Banjaluci je pripadala samo drugorazredna oprema, amaterska takmičenja a Sarajevu Olimpijske igre. Banjaluka je radila da se Sarajevo, Mostar, Tuzla grade. A od režima je dobijala raseljavanje srpskog stanovništva sa Manjače u Vojvodinu i naseljavanje Bošnjaka. Banjaluka u istoriji nikad nije bila jača i razvijenija nego danas, sa jačim regionalnim položajem. Jedino nema više sportista svjetske klase ali nema ni velike države koja ih je stvarala i zadržavala represivnim mjerama ovdje dok ne stasaju

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop