• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Guberinić dobitnica "Čučkove knjige" za 2021. godinu

Autor Dragana Božić

Saša Guberinić dobitnica je književne nagrade "Čučkova knjiga" za 2021. godinu za zbirku priča "O ostalima", saopštio je žiri 14. "Čučkovih književnih susreta".

 098913.jpg Izvor: RTRS

Direktor Narodne biblioteke "Branko Čučak" na Han Pijesku Ozrenka Đurić Radulović izjavila je Srni da je žiri u sastavu Milka Kolundžić, Mihaela Šumić i Milanka Blagojević odluku donio juče, a da će nagrada biti uručena 21. maja.

Ona je podsjetila da je knjiga "O ostalima" objavljena prošle godine pod okriljem Gradske biblioteke "Karlo Bjelicki" iz Sombora, u ediciji "Golub".

Žiri je saopštio da se Guberinićeva od ostalih autora izdvojila zrelim, izgrađenim stilom i pričama koje su dramaturški zanimljive, sugestivne, a njeni junaci su svakodnevni ljudi koji biju svoje životne bitke i u kojima se svako od čitalaca može prepoznati.

"Ova zbirka priča prozračna je sa pročišćenim i jasnim jezikom kojim autorka vješto vlada iako je riječ o prvencu", naveo je žiri u obrazloženju.

Saša Guberinić rođena je u Valjevu 1989. godine, diplomirala na Katedri za dramaturgiju u klasi profesora Siniše Kovačevića, a nagrađivana je i ranije za svoje priče.

Manifestaciju "Čučkovi književni susreti" organizuje Narodna biblioteka "Branko Čučak" na Han Pijesku, a pokrovitelj su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ova opština.

"Čučkovi književni susreti" biće održani od 20. do 22. maja u Han Pijesku. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop