• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ART preporuka: Gost rubrike Amar Osim, najtrofejniji fudbalski stručnjak u BiH (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U rubrici ART preporuka tražimo od poznatih, zanimljivih i kreativnih ljudi da i vama i nama preporuče knjigu ili strip, film (seriju ili predstavu) i muzičara, album ili pjesmu.

 Preporuka Amara Osima za strip, film i pjesmu Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Serijal otvaramo preporukama Amara Osima, trenera mostarskog “Veleža”, najtrofejnijeg fudbalskog stručnjaka u BiH i sina slavnog Ivice Osima.

Strip Asterix

Odrastao sam u Francuskoj, imam i dan-danas čitavu kolekciju. Otac je kupovao uglavnom kada se vraćao s gostovanja. Pročitao sam prvi strip sa pet godina. Bilo mi interesantno kako Gali tuku Rimljane. Kako sam rastao, počeo sam da shvatam i igre riječi (kojih ima puno i neke su baš suptilne). A puno kasnije sam počeo da razumijem malo ozbiljnije poruke koje Goscinny (tekstopisac) šalje. A Uderzo (crtač) je fakat genijalac.

Izvor: Wikipedia

Film “Kum” ili “Valter brani Sarajevo”

“Kum” zato što sam pogledao film 5-6 godina nakon što sam pročitao knjigu. A ona me oduševila i nije bilo jednostavno da me film još više oduševi. Drugi dio je dobio više Oskara, ali više volim prvi. Treći se ne može porediti s prva dva.

A ne trebam objašnjavati previše zašto "Valter brani Sarajevo". Ja Sarajlija, Šiba (Krvavac) Sarajlija, radnja u Sarajevu.

Pjesma "My Way"

Odrastao sam u uz originalnu pjesmu na francuskom "Comme d'habitude", koju je pjevao Claude Francois najpopularniji francuski pjevač 70-ih. Ubio se strujom u rođenom kupatilu 1978. Strašna tragedija. I pjesmu je od Francuza kupio Paul Anka i tekst na engleskom je njegov. Nema veze s originalom. I moja dva omiljena pjevača su najbolje izvodila 'My Way' Frenk Sinatra i Elvis...

Ako imate prijedlog za gosta neke od narednih ART preporuka, pišite nam u komentarima ispod teksta, ili na Facebooku, Twitteru ili Instagramu

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop