• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ART preporuka: Šta čita, gleda i sluša banjalučka glumica Miljka Brđanin (FOTO, VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ovog vikenda gošća naše rubrike ART preporuka je glumica Narodnog pozorišta RS Miljka Brđanin, koja nam je otkrila koja knjiga, serija i koncert su je oduševili u skorije vrijeme...

 Miljka Brđanin preporučuje knjigu, predstavu, film i muziku Izvor: mondo.ba

"Moj poziv je takav da čitanje knjiga, gledanje filmova i predstava kao i slušanje muzike dođe kao dio posla, što je predivno… Tako da, kad se opustim kući i sve to činim, zavisno koliko mi slobodno vrijeme dopušta, ja kažem da “radim “, a pritom i uživam", kaže glumica i dodaje:

"Čovjek treba da bude zadovoljan i ispunjen kad radi posao koji voli jer mnogi nemaju tu privilegiju".

FILM i PREDSTAVA

Razmišljala sam koji film da predložim i shvatim da u poslednje vrijeme mnogo više gledam serije.

Svakako bih izdvojila novi film “Triangle of sadness “ koji je za svaku preporuku. Inače, ako imate vremena pogledajte i ostala ostvarenja reditelja Rubena Ostlunda. Ne bih da otkrivam fabulu filma.

Film je uzbudljiv, film provocira, postavlja pitanja, otvara temu stanja savremenog svijeta , a priča u prvi plan stavlja kritiku kapitalističkog društva i koji ukazuje koliko duboko tonemo u svojoj sebičnost.

Izdvajam predstavu “Stranci u noći“ (nije što igram u njoj ) NPRS koju cemo odigrati za kraj godine 30.12. i pozivam publiku da dođe i obećavam divnu zabavu i jako kvalitetnu predstavu po ocjeni publike.

Izvor: Narodno pozorište RS

Predstava priča o istini i laži, o prijateljstvu , o ljubavi, o našim licima koji imaju dvije strane i o strahovima da prihvatimo sebe takve kakvi jesmo.

Knjiga "Vremensko utočište", Georgi Gospodinov

Izvor: knjiga.hr

Divan pisac, a za njega kažu da je bugarski Orvel. Knjigu sam dobila na poklon i zahvalna sam sto su mi je otkrili. Kažu za nju: Velika priča o vremenskim utočištima koja gradimo kad je budućnost otkazana, a sadašnjost nam više nije dom! Topla preporuka…

MUZIKA

Muzika, eee, to je dio naše kuće u svakom pogledu. Živim sa čovjekom koji komponuje muziku tako da to prepuštam njemu. Dugo sam se bavila plesom i muzika u mom životu ima posebno mjesto… Uživajte i prepustite joj se šta god slušali!

U skorije vrijeme, izdvojila bih koncert Bojana Zulfikarpašića na kojem sam bila zahvaljujući “ Intime jazz fest “ u našem gradu i uživala u njemu…

Ako imate prijedlog za gosta neke od narednih ART preporuka, pišite nam u komentarima ispod teksta, ili na Facebooku, Twitteru ili Instagramu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop