• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva izložba NFT digitalnih radova u MSU RS (FOTO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) večeras je predstavljena prva izložba NFT digitalnih umjetničkih radova.

 NFT for Women u MSU RS Izvor: Mondo - Slaven Petković

MSU RS i kancelarija UN Women u BiH priredili svečanu prezentaciju 20 odabranih umjetničkih radova umjetnica koje su izabrane na osnovu Javnog poziva u okviru projekta „NFT for Women“ i koji su postali dio prve NFT kolekcije u BiH.

Na svečanoj prezentaciji publika je imala priliku da sazna rezultate projekta, pogleda digitalizovane radove finalistkinja i da se upozna sa njihovim dosadašnjim radom. Kao završni dio programa bila je prezentovana online galerija odabranih djela. Sva sredstva od prodatih NFT-eva i tantijema biće uplaćena umjetnicama.

Ako do sada nista znali, NFT je skraćenica za "Non-Fungible Token" (ne-zamjenjivi token) i predstavlja digitalni token koji se koristi za predstavljanje jedinstvenih i nezamjenjivih digitalnih imovina kao što su slike, video snimci, muzika, igre i drugi digitalni mediji.

NFT-ovi se često čuvaju na blockchain tehnologiji, što im omogućava da budu transparentni i neizbrisivi, čime se osigurava da su vlasništvo nad digitalnom imovinom jasno definisano.

NFT-ovi su postali popularni zbog činjenice da omogućavaju umetnicima i kreativcima da zarade od svojih digitalnih radova, koje ranije nije bilo lako monetizovati, kao i zbog toga što predstavljaju novi način kolekcionarstva digitalnih imovina.

(Mondo)

Pročitajte

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop