• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turistički kalendar Banjaluke: Saznajte ko je dobio koliko para i za šta

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U kalendaru turističkih manifestacija, koji je odobren na jučerašnjoj skupštini, nalazi se 26 događaja koji su podržani od strane Grada Banjaluka.

 Koliko je novca iz gradskog budžeta izdvojeno za događaje u Banjaluci Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Za ove manifestacije odobreno je nešto manje od pola miliona KM, tačnije 499.141 KM.

Najviše novca ide za Banja Luka Fest, koji organizuje agencija "Stars and More" i kome od Grada Banjaluke odobreno 82.500 KM. Iza njih po visini podrške se nalazi Dječiji sajam Banjaluka 2023. koji je dobio ukupno 41.256 KM.

Izvor: Fresh Wave/Promo/Marko Edge

Na trećem mjestu se nalazi "Vikend hedonizma", za koji je iz gradske kase izdvojeno 34.500 KM. Slijedi Fresh Wave festival sa 27.500 KM, zatim Banjalučki karneval sa 25.000 KM, a za Trku s preponama "4 Falcons" odobreno je 23.000 KM. Moto fest Banjaluka će od Grada dobiti 21 hiljadu KM, a 19.000 KM dodijeljeno je za Festival uličnih zabavljača "Trotoart".

Iz gradske kase za QUAD WEEK će biti izdvojeno 17.500 KM, a isti iznos dodijeljen je i Queen estradi za organizovanje Oskara popularnosti. Vikend fest "Vikend plus" podržan je sa 17 hiljada KM, manifestacija "Živjeti slobodno" sa 16 hiljada KM. Deset hiljada KM izdvojeno je za Sajam turizma, devet hiljada KM za Međunarodni viteški festival Kastrum 2023, a osam hiljada KM za "Color Fun Run".

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Po sedam hiljada KM dobili su i organizatori Festivala domaćih proizvoda, "Quad festa" i Krafter festa. Za "4 Cross Dajak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pet hiljada KM, koliko će dobiti i organizatori "Banjaluka Oasis" događaja. Za "Noć tvrđava" Grad daje četiri hiljade KM, za "Dragon Boat Fest" tri hiljade, a za događaj pod nazivom "Kocka, tenis nogama" odobreno je dvije hiljade KM.

Zanimljivo je da u kalendaru nema Demofesta, festivala čiji je povratak nedavno najavljen, i koji će se održati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop