• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumac Danilo Kerkez osvojio nagradu u Brazilu: "Osjetiš se dijelom svijeta i shvatiš da ništa nije nedostižno"

Autor Dragana Božić

Uspjesi filma "Očevina" se nastavljaju.

 viber_slika_2023-10-07_18-45-18-761.jpg Izvor: Privatna arhiva/Danilo Kerkez

Danilo Kerkez, koji tumači glavnu ulogu u filmu "Očevina" Stefana Tomića, osvojio je nagradu za najboljeg glumca u kategoriji kratkometražnog filma na festivalu T.I.F.A. (Tietê International Film Awards) u Brazilu.

Kerkezu je ovo treća nagrada za najboljeg glumca u filmu "Očevina".

Prvu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u "Očevini" pripala mu je na CascadAir festivalu u Živinicama, gdje je film "Očevina" proglašen najboljim, dok je Stefanu Tomiću pripala nagrada za najbolju režiju.

Izvor: Privatna arhiva/Danilo Kerkez

Drugu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, Kerkez je dobio na Ural Shorts festivalu, gdje je i film proglašen za najbolji kratkometražni film.

“Drago mi je da publika i žiri prepoznaju krajnje posvećen i profesionalan rad prije svega mladog reditelja Stefana Tomića, a onda i ostatka tima koji je čaroban. Iskrene čestitke upućujem “drim timu” na dobijenim priznanjima do sad i siguran sam da će se niz nastaviti”, rekao je Kerkez za Mondo.

Dodao je da mu je drago i neobično što je dobio tolike nagrade za najboljeg glumca.

“Nagrade su stizale iz Rusije i Brazila, naravno pored Živinica, pa se nekako osjetiš dio svijeta i shvatiš da ništa nije nedostižno ni daleko. Idemo dalje”, poručio je Kerkez.

Izvor: Audio-vizuelni centar RS

Film "Očevina", koji je snimljen uz podršku Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, dobio je i nagradu Srebrna desetka i nagradu publike na trećem Festivalu diplomskog filma u Nišu, te nagradu za najbolji kratki film na Bihać avantura film festivalu.

Počasno priznanje dobili su na Međunarodnom festivalu umjetničkog filma u Atini, a pred „Očevinom“ je sigurno dug festivalski život, s obzirom da su u selekciji na prestižnim festivalima širom svijeta: BFC Short Film Fest (Nju DŽerzi), Cannes Continental Film Festival, Fine Line Film Festival (Beograd), Bratislava Film Festival 2024, Sakarya International Short Film Festival (Turska), The Bay International Film Festival u Engleskoj.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop