• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Heroji Halijarda" premijerno u Banjaluci: Radoš Bajić govorio o napadima nakon SFF-a (FOTO, VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U Banjalučkom sinepleksu Palas večeras je premijerno prikazan film "Heroji Halijarda" koji je režirao Radoš Bajić.

 Heroji Halijarda premijera u Banjaluci Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Publici su se nakon projekcije poklonili režiser i glumci Nedeljko Bajić, Nikola Rakočević, Jovo Maksić, Branko Janković, Milan Vasić, te producent Predrag Jočić.

U razgovoru s novinarima Bajić je, između ostalog, govorio i o skandalu nakon predstavljanja ovog filma na ljetos održanom Sarajevo Film Festivalu. 

"Za Sarajevo film festival imamo samo poštovanje, jer je mnogo uradio za razvoj kulture na regionalnom nivou. Početkom juna pozvali su nas da učestvujemo, ali film tada još nije bio završen. Oni su rekli da im je žao zbog toga i da su željeli da ga uvrste na festivalski repertoar. Rekli su i da sljedeće godine računaju na njega. Sve normalno.

I onda, naš partner, Telekom Srbije organizuje jednu komercijalnu prezentaciju svojih projekata, u okviru koje su pozvali našeg producenta Nedeljka Bajića da za strano tržište, na engleskom jeziku predstavi i ovaj naš film, uz ostale Telekomove projekte. Sve je bilo uredno, mi smo to profesionalno uradili, a tamo su bili svi ljudi iz SFF-a.

Sutradan je krenula jedna politikantska kampanja, zasnovana na nacionalno-šovinističkim osnovama. Jer, kako drugo protumačiti to što se desilo, nego da je projekat napadnut zato što govori o jednom dijelu srpske istorije, koja je neosporna", kaže Radoš Bajić. 

Uloge u filmu, pored glumaca koji su prisustvovali banjalučkoj premijeri, ostvaruju i Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Radovan Vujović, Stiven Vilijam Mur, Čubrilo Čupić, Nina Nešković, Teodora Dragićević, Vučić Perović, Milan Vasić, Nebojša Ljubišić, Nikola Kent, Pol Kles, Skot Aleksander Jang, Karl Vaarton, Adam Devenport, Jovo Maksić i drugi.

Pogledajte trejler:

Film u Palasu igra u terminima: 17:20, 19:00, 20:00, 22:30

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop