• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srebrenici otvorena "Kuća dobrih tonova"

Autor Anadolija

Superar Bosnia danas je u Srebrenici otvorio "Kuću dobrih tonova". Ova nova muzička škola će pružiti šansu da 220 djece iskuse važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike.

 U Srebrenici otvorena "Kuća dobrih tonova" Izvor: mondo.rs

Izvor: mondo.rs

Časovi muzike, kao što je sviranje raznih instrumenata, pjevanje u horu i ples su svakodnevne aktivnosti, kojima ih podučava Ismar Porić, koordinator Superar inicijative u Srebrenici, zajedno sa svojim timom.

"Ova nova muzička škola, 'Kuća dobrih tonova' pruža prijateljsku atmosferu, punu podrške, gdje djeca imaju priliku raditi na jačanju samopouzdanja, poštovanju drugih, i disciplini. Superar označava bolju budućnost za ovu djecu i to je naša obaveza, i naša privilegija, da ih podržimo u postizanju bolje budućnosti," izjavio je Ismar Porić, koordinator Superar inicijative u Srebrenici.

Superar Bosnia je osnovan 2012. godine, uz podršku Farmeri pomažu farmerima.

"Kada pomisle o Srebrenici, većina ljudi pomisle na genocid koji se desio prije 20 godina. Naravno, postoji razlog za to. Sa Superar 'Kućom dobrih tonova', nadamo se da će Srebrenica postati poznata takođe i kao mjesto sa najboljom muzičkom školom, gdje će djeca iz svih etničkih grupa učiti o toleranciji i o radosti i snazi zajedničkog pjevanja," izjavila je Doraja Eberle, osnivač Farmeri pomažu farmerima i predsjedavajuća Savjetodavnog odbora ERSTE fondacije.

Osnovan u Austriji 2010. godine, od strane Bečke koncertne kuće, Hora bečkih dječaka, i Caritas Beč, Superar je inspirisan poznatom muzičkom inicijativom iz Venecuele, El Sistema, koja okuplja 350.000 djece i mladih u 180 različitih muzičkih centara širom Venecuele, čak i u najsiromašnijim oblastima. U njima djeca iz svih socijalnih grupa imaju priliku da izgrade svoju budućnost kroz muziku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop