• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džez poezi kabare u NPRS

Autor mondo.ba

Koncert "Džez poezi kabarea" biće održan u nedjelju, 14. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

 Džez poezi kabare u NPRS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Po prvi put u ovom djelu Evrope, sinergijom autorske džez muzike vrhunskog banjalučkog džez kvarteta „Combine“ i poezijom dva mlada banjalučka pjesnika Nebojše Kuruzovića i Saše Berendike, izvodi se nezoboravni muzički preformans.

Kabare traje 90 minuta i sastoji se od 14 autorskih pjesama koje prate džez autorski aranžirana muzika. Radi se o nevjerovatnoj konbinaciji stendapa, poetskih i pjevačkih sekvenci uz neprevaziđenu svirku najboljeg banjalučkog džez benda.

Uz pjesme koje odišu vinom, putovanjem i ljubavlju, nalaze se i one posvećene jednom od najvećih naših pisaca Branku Ćopiću kao i živoj banjalučkoj legendi Čika Ali.

Nakon odličnog pred izvođenja i premijere koja je održana na zatvaranju ovogodišnjeg Teatar festa, stručna javnost i publika je dala vrhunsku ocjenu autentičnom i nesvakidašnjem muzičkom preformansu.

Možda najbolji opis daje jedna od gledalaca „Dugo me nije ništa tako nasmijalo, skoro rasplakalo i opet razveselilo kao ovaj kabare, jedina ozbiljna zamjerka je u tome što publika u pozorištu nema dovoljno mjesta da na kraju đuska“ (Marija, 28 godina).

Planirano je da se ovaj autentični banjalučki umjetnički proizvod audio i video snimi te da se napravi turneja po gradovima u zemlji i regionu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop