• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najljepše sevdalinke 24 sata dnevno

Autor mondo.ba

U Bosni i Hercegovini je pokrenuta prva televizija na kojoj se 24 sata dnevno emituju isključivo sevdalinke. Radi se o novom medijskom projektu koji ima za cilj da promoviše sevdalinku u BiH, regionu i svijetu.

Muzički miks na ovoj televiziji kreiraju muzički urednici sa preko 20. godina iskustva na domaćim radiostanicama. Pažljivo biraju sevdalinke u izvedbi legendi sevdaha, novih sevdahlija ali i izvođača kojima sevdah nije primarni pravac.

"Naš cilj je da promovišemo sevdah te da osiguramo bolju i sigurniju budućnost naše narodne pjesme. Promovišemo stare sedvalinke i nove izvođače i ulažemo napore da snimimo što više sevdalinki. U prvoj fazi želimo da završimo distribuciju u cijelom regionu a nakon toga planiramo da se posvetimo očuvanje sevdalinke kroz promociju novih izvođača“, kaže Alem Lolić, generalni direktor TNT Group-a, prenijeli su domaći mediji.

Iz ove grupacije najavljuju besplatno snimanje i promociju svih izvođača sevdalinki koji ih kontaktiraju te specijalna video izdanja koja će se distribuirati u cijeloj regiji.

Nova „Sevdah TV“ dostupna je u programskoj šemi pojedinih kablovskih i IPTV operatera na teritoriji BiH, Hrvatske i Srbije.

Legende sevdaha!

Uživajte u sevdalinkama u izvedbi legendarnih sevdahlija! Svakoga dana samo na Sevdah TV.Ukoliko još nemate dostupan Sevdah TV, potrebno je da kontaktirate vašeg kablovskog ili IPTV operatera koji će sigurno prepoznati važnost ovog televizijskog projekta za očuvanje bosanskohercegovačke muzičke kulture i tradicije i ubaciti Sevdah TV u programsku šemu.

Posted by Sevdah TV on Tuesday, 9 February 2016

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop