• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgenijalnija stvar koju ćete danas videti!(FOTO)

Autor mondo.rs

Dok je napolju smrzavanje, a vi surfujete Internetom, pogledajte kako izgleda "turneja" dronom po potpuno neverovatnoj hali!

Nemački grad Hamburg može da se pohvali jednom od najvelelepnijih i najneobičnijh filharmonijskih dvorana na svetu!

Filharmonija na Labi svečano je otvorena pre nekoliko dana u Hamburgu, a ovo "čudo" od zdanja probilo je sve rokove kada su u pitanju datum otvaranja i troškovi. Zbog pažnje poklonjene svakoj sitnici, troškovi su na kraju bili deset puta veći nego što je prvobitno bilo planirano - umesto 77, koštala je 789 miliona evra!

Sve ulaznice za ovu sezonu Filharmonije su unapred rasprodate, a gradske vlasti nadaju se da će "čudo" od Filharmonije privući i veliki broj turista.

Ono što ovu zgradu čini posebnom je i činjenica da je akustika dovedena do perfekcije - slušaoci će moći da uživaju u svakom tonu, a muzika iz Filharmonije neće dopirati do stanara okolnih zgrada, ali ni luksuznog kompleksa i hotela koji se nalaze u okviru samog zdanja.

Trijumf dizajna i arhitekture predstavljaju i ploče kojima je obložena unutrašnjost najveće od tri dvorane. Ima ih 10.000 i svaka je unikatna, a nisu ih dizajnirali ljudi, već algoritmi!

U ukupno 10.000 panela nalazi se milion "ćelija" - malih udubljenja koja izgledaju kao da je neko utisnuo morsku školjku u materijal od kog su napravljene. "Ćelije", veličine od četiri do 16 centimetara, služe tome da odbijaju i raspršuju zvuk po celoj dvorani radi savršenog akustičnog doživljaja.

Sada je moguće i da ovu neverovatnu zgradu obiđete iz svog stana, uz pomoć virtuelne turneje sa dronovima.

Pogledajte!

Filharmonija video
Izvor: YouTube

Ako želite interaktivnu turneju, dronovi će vas voditi kroz svaki kutak Filharmonije, a pritiskom na Space možete ubrzati ne samo svoje kretanje, već i muzičku pratnju.

Spremni? Kliknite OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop