• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peti dan Fedre u znaku Teatra "Total" iz Visokog

Autor mondo.ba

U Bugojnu se od od 30. do 20. jula održava 48. Teatarski fest BiH FEDRA. Pročitajte izvještaj sa petog festivalskog dana...

 Peti dan Fedre u znaku Teatra "Total" iz Visokog Izvor: Fedra, Mondo

Peti dan 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA 2020 pripao je Teatru "Total" iz Visokog koji su igrali predstavu "KRAJ IGRE". Tekst i režiju je napravio Jesenko Muzaferija po motivima Becekettove drame "ENDGAME".

Kako i sam naslov kaže, ova priča nam je omogućila da u zemlji koja se zove Danska i Noćna (skraćeno DiN) političko, socijalno, ekonomsko i svako drugo stanje koje "čeka Godoa" prikažemo na rubu ambisa besmisla. Nad tim ambisom zemlja Danska i Noćna i sve u njoj ekvilibrira sve nesigurnije gušeći se u tragikomičnosti primitivizma, nacionalizma, bahatog političkog diletantizma i prostakluka i funkcionalne gluposti beskrajnih razmjera.

Možda će vas zanimati

Konačno, ova predstava se može posmatrati kao pamflet koji optužuje, ismijava, lamentira i upozorava na gubljenje nade u pojavu Godoa, šta god on značio. Glumački ansambl činili su Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Dženita Pinjo i Adnan Tajić.

Festivalski petak zaokružen je 5. Okruglim stolom kojim je moderirao Senad Milanović.

U subotu očekuje nas predstava Dječijeg pozorišta Eko Art "PA RECI VIŠE", koja će biti izvedena u pratećem programu, te monodrama "IZ TRI UGLA", Teatra FEDRA Bugojno, koja je takođe u pratećem programu festivala, s obzirom da je ansambl iz Trebinja, nažalost, morao otkazati svoj dolazak.

Izvor: Fedra, Mondo

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop