• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogi prave ovu grešku: U kori đumbira se nalazi najviše vitamina

Autor Nikolina Damjanić

Đumbir je odličan za zdravlje, a evo kako se koristi da biste iz njega izvukli sve najzdravije supstance - ne pravite ovu grešku!

 Đumbir se ne treba ljuštiti Izvor: YouTube/Qigong For Vitality

Đumbir je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, prepun je antioksidanata i važan saveznik imuniteta.

Ovaj blagotvorni korjen kupuje se "na komad" i mnogo je bolje koristiti svježi nego sušen, ali većina ljudi pravi grešku kada ga koristi u jelima.

Ljuštenje đumbira je svojevrsna gnjavaža, bilo da koristite nož ili kašiku, ali da li znate da zapravo ne bi trebalo da ga ljuštite? Najvažniji polifenoli, moćni antioksidanti, nalaze se u kori u dvostruko većoj količini nego u žutom delu.

"U kori se nalaze i jedinstvene supstance kojih u samom korijenu nema, ali pošto je mnogima kora žilava i vlaknasta, postoji dobar trik kako da izvučete najbolje iz đumbira", objašnjava dr Kančan Koja.

Đumbir dobro operite, i sa korom ga koristite kada pripremate čak, supe, čorbe ili druga jela u kojima ćete ga na kraju izvaditi ili procijediti. Na taj način, u tečnosti će završiti sve te korisne supstance!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop