• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJPOPULARNIJA FRIZURA ZA PROLJEĆE 2024! Stigao novi trend, šišanje u obliku slova C (FOTO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

"Šišanje u obliku slova C" vraća se na velika vrata i postaje glavni trend za proljeće 2024!

 Najmodernije frizure za proljeće 2024 Izvor: Instagram/haileybieber/Screenshot

Kada govorimo o kosi, bob frizura je i dalje među najtraženijima. Stručnjaci iz svijeta njege i ljepote smatraju da je ona neprolazni trend koji može da se stilizuje na hiljadu načina. Poslije nje, veliku popularnost doživjele su i čuvene "zavjesa šiške" koje već dvije godine vladaju kod nas, ali i u svijetu. Stigao je najnoviji trend koji ćemo viđati na proljeće 2024 - "šišanje kose u obliku slova C".

Riječ je o seksi frizuri koju su nekada nosili supermodeli, a sada se ponovo vraća u modu. Svi znamo legendarnu frizuru Dženifer Aniston iz 90-ih, sa finim slojevima koji uokviruju lice. Pa, upravo je riječ o toj frizuri, ali sa modernim promjenama u obliku slova C. Kao što ime kaže, uključuje relativno kratke i fine slojeve koji formiraju slovo C, uokvirujući lice.

Da bi postigli te fine slojeve, neki frizeri su šišali kosu žiletom (kao i frizer Dženifer Aniston, Kris Mekmilan), što daje dinamiku i teksturu, kao i osjećaj volumena. Na sreću, ova frizura odgovara mnogim dužinama kose, od duge, do srednje ili čak kratke. Što se tiče kovrdžave kose, ova tehnika šišanja omogućava da lokne padaju u obliku slova C, sa volumenom na bočnim stranama lica.

Ova frizura dobro izgleda na bilo kom obliku lica. Razigrana je, daje pokret kosi, dodaje volumen i teksturu, zbog čega bi mogla da se pokaže kao najbolja opcija za one koji imaju beživotnu kosu. Ukoliko se odlučite da napravite promjenu za proljeće, na vlažnu kosu nanesite regenerator, a zatim osušite četkom, okrećući vrhove ka unutra, dok ne dobijete oblik slova C.

BONUS VIDEO: Frizura za 2 minuta za dugu kosu

Pogledajte

00:09
Frizura za 2 minuta za dugu kosu
Izvor: Tiktok/ayseacun_
Izvor: Tiktok/ayseacun_

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop